Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Stangeland bydelsutvalg refser kommunen

Svært kritiske til anleggsvei for ØsterHus Arena

TØFFE ORDLAG: Stangeland bydelsutvalg er krasse i kritikken når det kommer til valg av anleggsvei inn til Sandnes idrettspark og nytt stadion. Foto: Frode Olsen

I anledning ny anleggsvei ØsterHus Arena holdt Stangeland bydelsutvalg ekstraordinært møte den 15. mai. Konklusjonen fra de åtte representantene er ikke hyggelig lesning for hverken Sandnes kommune eller utbygger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 16:09

Bydelsutvalget uttrykker først at de er tilfreds med at det skal gjennomføres en ordinær søknadsprosess før anleggsvei velges, godkjennes og anlegges for nytt stadion i Sandnes Idrettspark. Imidlertid har Stangeland bydelsutvalg, med leder Vidar Bringeland Sørensen (Ap) i spissen, en rekke med merknader når det kommer til prosessen.

– Bydelsutvalget mener prinsipielt at denne saken burde vært presentert for bydelsutvalget i en tidligere fase, da den har svært inngripende konsekvenser for innbyggere i bydelen. Utredningen og ROS-analysen av trasé-alternativene oppfattes av bydelsutvalget som faglig svak, og bør ikke brukes som grunnlag for en beslutning. Analysen er ikke datert, har ikke deltakerliste, og konklusjonen er etter bydelsutvalgets mening ikke valid. Bydelsutvalget har gjort stikkprøver av datamaterialet i analysen og funnet konkrete feil. For eksempel ulykkesfrekvens. Det kan stilles spørsmål ved valgene av kriterier i risikoanalysen og vektingen av risikoparameterne. Bydelsutvalget mener derfor at det bør gjøres en ny vurdering av alle seks alternativene med oppdaterte data, gjerne ved en ekstern uavhengig aktør, skriver bydelsutvalget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TUNGTRAFIKK: Det er her langs Solaveien og videre opp mot tomten at kommunen og Sandnes Ulf ønsker at anleggstrafikken skal gå. Foto: Frode Olsen

Stangeland bydelsutvalg er heller ikke imponerte over hvordan kommunens administrasjon har kommet frem til sitt grunnlag for risiko.

- Fungerende barnetråkk av 2018 er ikke hensyntatt i analysen, og barnetråkkene som er vektlagt er ikke oppdaterte. Det er stor forskjell på barnetråkk fra begynnelsen av 2000 og frem til i dag. Stangeland bydelsutvalg mener at trafikksikkerhet for myke trafikanter blant annet barn og skoleelever, må være det viktigste kriteriet i vurderingen av trasè, og vektes spesielt høyt. Det kan ikke tolereres en høy risiko for påkjørsel av myke trafikanter, mener bydelsutvalget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTFORDRINGER: Den 26. april opplyste Morten Lende fra Prosjektil og Tom Rune Espedal om valget av anleggsvei til bygging av stadion. Da håpet begge at byggestart skulle skje i mai. Nå tyder mye på at det blir fellesferie før spaden settes i jorden. Foto: Frode Olsen

Stangeland bydelsutvalg mener at utredningen av «Alternativ F» (Dyre Vaas vei) har vært mangelfull. De ber administrasjonen og tiltakshaver gjøre en ny vurdering av dette alternativet, med ferske og oppdaterte opplysninger inkludert. Konklusjonen etter en befaring viser for eksempel at turveien fra Dyre Vaas vei opp til Idrettsparken ved bygning for vann- og avløpsanlegg allerede er kjørbar.

- Det fremstår som uryddig og konfliktskapende at det i detaljregulering plansammenhengen tilkjennegis at trasé for anleggstrafikken ble valgt, altså via Jønningheiveien, selv om det var mange innvendinger den gang mot det alternativet. Mens det i siste omgang - når anleggsarbeidene skal igangsettes - introduseres et helt nytt alternativ, og hvor det ikke en gang i dag går noen vei, men er et offentlig friområde. Det er svært forståelig at beboerne i Smeaheia og i nærheten reagerer kraftig på dette, skriver bydelsutvalget til kommunen.

Forlanger å bli høringspart

Nå ønsker Stangeland bydelsutvalg å sikre det de kaller betryggende saksbehandling. Bydelsutvalget henstiller til at det blir gjennomført et dialogmøte/folkemøte så snart som mulig, slik at alle berørte blir hørt før endelig beslutning om anleggsvei tas.

– I en så altomfattende og inngripende sak for bydelen, er det naturlig at bydelsutvalget er en rådgivende part. På den bakgrunn krever vi at bydelsutvalget blir høringspart i behandling av byggesaken. Bydelsutvalget ber at en komplett liste over naboer og andre berørte som er mottakere av varsel, blir tilsendt leder av bydelsutvalget uten opphold. Videre ber bydelsutvalget om at varsel og mulighet til å gi merknader og innsigelser gjelder berørte langs hele traséen som til slutt velges å bli benyttet i anleggsperioden. For øvrig bør alle som blir påvirket av anleggsveien få varsel og gis uttalelsesmulighet, også idrettslag og interessegrupper, skriver bydelsutvalget.

Les også: Mange i Smeaheia heier på oss

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...