Stangeland skolekorps best i vest

På scenen i Grieghallen Foto: Egil M. Johannessen

Musikalsk samarbeid gav gull under NM for skulekorps i Bergen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2018 kl 12:18

Stangeland skolekorps hamla opp med samtlege 16 konkurrentar i 2. divisjon frå Aust- og Vestlandet og Midt-Norge då dei deltok i Norgesmeisterskapen for skulekorps i Bergen helga 28.-30. juni. Korpset oppnådde 97 av 100 poeng, noko som blei høgste poengsum uansett divisjon og resulterte i ein hyggeleg gåvesjekk på 6000 kroner samt eit trofé til å sette i premieskapet.

Tidlegare korpsleiar Egil M. Johannessen har tre barn med i korpset, Jonas, Lea og Kaja, og seier at det blei ei stor oppleving for alle musikantane i korpset.

Dirigent Erlend Bratlie har dirigert Stangeland skolekorps og Nylund skolekorps i Stavanger i ei årrekke og valde i år å la dei opptre saman i konkurransen, som gjekk i Grieghallen.

Felleskorpset stilte med musikk av amerikanske og japanske komponistar. Dette fall tydelegvis i god jord hos dei to dommarane Elisabeth Fossan og Stig Nordhagen.

Norges Musikkorps Forbund feirar i år 100 år, og 2018 er offisielt Musikkorpsenes år. Ei av markeringane har vore å legge NM for både janitsjar- og brass-skulekorpsa til Bergen.

Til vanleg er dette så store arrangement at dei går i to forskjellege byar. Markeringa sette sitt store preg på vestlandsbyen med blant anna fanfare frå 100 trompetistar frå Fløyen, oppvisning med ei tromme på tre tonn og ti meter i diameter, aspirant-fabrikk og fleire konsertar med ei rekke profesjonelle musikarar.

Glade musikantar med troféet, f.v. Hanna Zhang, Borgar Nilsen, Kaja Rossavik Johannessen, Hanne Kluge og Alice Undheim Foto: Hanna Zhang


Frå premieseremonien; i midten Shaili Aminzadeh frå Stangeland skolekorps og ein gut frå Nylund. Foto: NMF


Korpsingar og dirigent Erlend Bratlie framføre "Den blå stein" ved Torgallmenningen i Bergen. Foto: Oddgeir Sværen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...