Stasjon 3:16 vil gi håp i vrimmelen på Ruten

STASJON 3:16: – Velkommen til Stasjon 3:16, sier ildsjelene. Fra venstre: Marianne Nessa, Ingun Gåsland, Anikken Breivik og Anja Stene. Alle foto: Ove Eikje

Et tidligere venterom på jernbanestasjonen er leid som 
utadrettet kristent møtested for mennesker i byen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

RUTEN: – Vi har en sentral plassering og ønsker å være til stede for alle, uansett nasjonalitet, livssituasjon og bakgrunn, forteller Marianne Nessa.

Hun er en av flere voksne som startet et tiltak i 2007 for å nå folk som ikke går på kristne møter i Sandnes. En evangeliseringsbuss ble fra januar 2010 plassert på Ruten natt til lørdager for å få kontakt med folk på byen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BØNNESVAR: – Dette lokalet er et bønnsvar for oss, sier Marianne Nessa som her tørker over golvet.

Nå er bussen solgt, og ildsjelene vil heller satse på å invitere til et lokale som har fått navnet Stasjon 3:16.

– Folk er så positive til dette tiltaket, og vi opplever at Gud har lagt ting til rette for oss, legger Nessa til.

Bønnesvar

Sandnesposten treffer henne i lokalet som nå er i ferd med å bli ferdig midt i folkestimen på Ruten. Stasjon 3:16 har fått leie 60 kvadratmeter som ligger vegg i vegg med venterommet for passasjerer til buss og tog.

– Vi har bedt om at det måtte legges seg til rette slik at vi fikk leie noe, og vi har vært på leting etter et passende sted. Dette er et bønnesvar, stråler Nessa.

Det er mellom 15 og 20 voksne som driver dette evangeliseringstiltaket som er tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

Ledig lokale

En i gruppen har tidligere jobbet som lokfører i NSB. Han gikk ofte forbi det tomme venterommet på jernbanestasjonen og kom med forslag til styret om de skulle melde sin interesse for å leie det.

– Vi snakket med eiendomsselskapet til NSB, og det viste seg å være flere interessenter. Men vi fikk leie det, og er veldig takknemlig for det, sier Nessa.

Hun forteller at utgiftene til lokalet er omtrent de samme som å drive den tidligere evangeliseringsbussen.

Oppussing

I mai begynte de å gjøre lokalet i stand. En vegg ble revet, og rommet ble malt i lyse farger. Videre er det innredet med flere koselige sittegrupper. Et kjøkken skal også gjøres ferdig før den offisielle åpningen 16. oktober.

Men allerede nå er det åpent hus på Stasjon 3:16 på formiddager mandag og onsdag. Det er også møte og bibelstudium hver onsdag kveld.

– Vi håper mange vil komme og støtte opp om disse kveldene, sier Marianne Nessa.

Natt til lørdag

I tillegg er evangeliseringsteamet i aktivitet fra midnatt til klokken tre natt til lørdager for å få kontakt med mennesker som trenge noen å snakke med.

– Vi samles til bønnestund og samtale en time før, og vi opplever et godt fellesskap som sveiser oss sammen, forteller Ingun Gåsland, som har vært med i evangeliseringsgruppen siden 2010.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLOTT TILBUD: – Dette er et flott tilbud, sier Anne Berekvam, som her får kaffe av Anja Stene.

– Vi får mye god respons for dette tiltaket, og har opplevd lite negative hendelser, legger hun til.

De går rundt med hvite vester og jakker, hvor det står «Jesus elsker deg».

Himmelbillett

Nå har de flere konkrete planer for Stasjon 3:16. Navnet spiller på at dette er en stasjon på veien til himmelen. Det kjente bibelverset Johannes 3,16 ligger i bunnen; «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men få evig liv».

– Vi vil sette opp et skilt hvor det står Stasjon 3:16. Dessuten har vi tenkt å spre en liten «himmelbillett» med innbydelse til frelse og litt om ulike aktiviteter vi har, sier Marianne Nessa.

Innvandrere

– Vi håper også å få i gang noen prosjekter når lokalet står ferdig. Det kan være aktuelt med aktiviteter for forskjellige målgrupper for eksempel hobbyklubb, leksehjelp og matgruppe. Vi håper at det på disse gruppene kan bli en blanding av norske og innvandrere, sier Ingun Gåsland.

Målet er at Stasjon 3:16 skal være åpent hver dag, og på den måten bli et fast punkt i folkevrimmelen på Ruten.

Kaffe og prat

Utenfor lokalet står bord og stoler plassert, og folk inviteres til en liten pust i bakken.

En av dem som har takket ja til å slå seg ned er Anne Berekvam. Hun får servert kaffe av Anja Stene.

– Dette er et veldig flott tilbud, og jeg har flere ganger sittet her med en kaffekopp og hatt en god samtale, forteller Berekvam.

Begeistret ordfører

Ordfører Stanley Wirak (Ap) synes at Stasjon 3;16 er et meget godt tiltak.

– Dette er i hjertet av Sandnes, og her er det mange som ferdes, også noen av dem som sliter. Jeg tror at de som står bak dette tiltaket kan bety en forskjell for sine medmennesker, og derfor hilser jeg dem velkomne, sier Wirak.

Hvis han blir invitert og det passer, vil han gjerne være med på den offisielle åpningen 16. oktober.

– Er dette tiltaket noe som Sandnes kommune kan tenke seg å støtte økonomisk?

– De får søke kommunal tilskudd på vanlig måte, så blir det vurdert sammen med alle andre gode tiltak, svarer ordføreren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...