Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Statsråden virket oppriktig interessert i våre synspunkt

FORNØYDE: Stanley Wirak (Ap) sier at han sammen Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) og Søren Jensen har grunn til å være fornøyde med møtet. Ifølge Wirak virket statsråden med stab oppriktig interesserte i det delegasjonen fra kommunene hadde å si. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak (Ap) mener møtet i Oslo bar preg av at Kommunaldepartementet tar argumentene og begrunnelsene til Sandnes og Forsand på ramme alvor.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 15:49

Stanley Wirak (Ap) er mer enn tilfreds med torsdagens møte med kommunalministeren og deler av hennes stab. Ordføreren i Sandnes forteller at inntrykket etter møtet er positivt.

– Monica Mæland (H) hadde med seg mange representanter på møtet. Det var tydeldig at hun ville at flere enn henne skulle lytte til det vi hadde å si. Det tar jeg som et veldig godt tegn, sier Wirak.

Han betrakter alle rundt møtebordet som veldig interesserte i argumentene Sandnes la fram.

– Jeg oppfattet ministeren som aktivt lyttende. Hun virket oppriktig interessert i vår framleggelse. Mitt inntrykk er at Monica Mæland tok i mot oss fordi hun med alvor ønsker å ta med våre betraktinger i avgjørelsen departementet nå skal fatte, sier Wirak.

– Tror du det finnes en sjanse for at departementet gjør om sitt eget vedtak?

– Dersom alt var avgjort, hadde vi neppe blitt invitert. Når det er sagt, sitter det nok langt inn og eventuelt skulle erkjenne at de tok feil første gang. Det får vi jo svar på når avgjørelsen kommer, sier Wirak.

– Fikk dere luftet alt dere har på hjertet i saken?

Ja, det vil jeg si. Bjarte Sveinsvoll Dagestad og Søren Jensen var profesjonelle og fikk lagt fram alt på en god måte. Jeg poengterte også at dersom avgjørelsen blir stående, så åpner det opp for mange fronter. Det er allerede varsler om flere initiativ til grensejusteringer i området. Den utfordringen kjenner Monica Mæland nå til. Jeg påpekte vel også at det lille flertallet på ti personer i det grensejusterte området har vært tilfredse i 140 år. Hva er det som blir annerledes nå?

– Svarte Monica Mæland eller noen av de andre på det?

Nei, akkurat det ble hengende i luften. Dette var heller ikke et møte med mange argumenter fram og tilbake over bordet. De lyttet til det vi hadde å si, og det virket på meg som de tar våre synspunkt på alvor, sier Wirak.

Vil avgjøres i løpet av kort tid

Monica Mæland (H) sier til Sandnesposten at de takket ja til møtet fordi departementet er veldig opptatte av å gjøre sitt arbeid på en skikkelig måte.

– Sandnes og Forsand har som kjent sendt oss et brev med sine innsigelser til den vedtatte grensejusteringen. I dag ble partene invitert til et møte med oss, hvor de fikk legge fram en muntlig versjon av sin oppfattelse. Den har vi lyttet til med respekt, sier Mæland.

Kommunalministeren sier at ingen er tjent med at denne saken drar ut i tid. Derfor vil kommunene få et skriftlig svar med avgjørelse relativt raskt.

– Jeg tør ikke si én bestemt dato, men vi skal bruke den nødvendige tiden det tar å behandle informasjonen og innsigelsene, men heller ikke mer tid enn nødvendig, sier Mæland til Sandnesposten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...