Stava storspilte i historisk SHK-seier

Simen Murvold Stava får en bamseklem av Abel Nagy etter den historiske seieren mot Bodø. Stava sto en fantastisk kamp mellom stengene og var en soleklar matchvinner for de lyseblå. Foto: Ole Aarre

Sandnes håndballklubb sikret sin første seier i eliteserien – takket være en helt fenomenal keeperprestasjon.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 09:45

– Jeg har aldri sett ham så bra som i dag! Han var fantastisk, sier seksmålsscorer Lars Sigve Hamre etter 27-24 mot Bodø i Sandneshallen.

– Han var helt syk! Det er noe av det verste jeg har sett. Vi sto helt vantro og så han redde nesten alle skuddene som kom. Han var helt rå, følger Morten Linder opp.

Hovedpersonen selv var et eneste stort glis etter kampen. Det var han for så vidt store deler av førsteomgangen og hele andreomgangen også.

Foran ham ofret samtlige spillere seg i hver duell og offensivt meldte flere spillere seg på. Men selv om det var en fantastisk kollektiv innsats over hele linjen, hadde det ikke blitt skrevet historie uten dagens mann helt bakerst hos SHK.

Snudde med en gang

Stava startet faktisk på benken, men ble byttet inn for Ole-André Lerang etter drøyt ti minutter på stillingen 5-8.

Og da endret kampen karakter umiddelbart.

Ikke bare tok Stava de han skulle og burde ta, han vartet også opp med noen helt ville redninger som Bodø vil kalle hundreprosentsjanser. 5-8 ble til 8-8 i løpet av få minutter, og derfra og ut var det Bodø som slet med å få heng på Sandnes igjen. Hver gang de hadde muligheten til å kneppe innpå Sandnes sin ledelse, så sto veggen der.

En vegg som stadig vokste seg større og større.

– Jeg fikk et psykologisk overtak, sier keeperhelten og smiler.

(teksten fortsetter under bildet)

Det var ikke få ganger publikum fikk se dette uttrykket hos SHK-keeperen i løpet av Bodø-kampen. Foto: Ole Aarre

– Dette var bare vanvittig kult! Helt sykt. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle ta eliteseriens første topoenger mot Bodø. Ikke i det hele tatt, sier Stava til Sandnesposten.

Dalibor Sedjak liker best å snakke om kollektivet etter en seier. Men etter den utrolige prestasjonen til SHKs nummer 8 foran til rundt 400 tilskuere var det uungåelig ikke å snakke om en enkeltspiller.

– Simen var en soleklar matchvinner for oss i dag, konstaterer SHK-treneren før han sporer litt over på resten av laginnsatsen.

– Vi følger planen til punkt og prikke. Disiplin var stikkordet i dag. Og god keeper, sier Sedjak og smiler.

19 baklengsmål på snaut 50 minutter og fem-seks hundreprosentredninger er intet mindre enn vanvittig imponerende. Og det i eliteserien.

TABELL ELITESERIEN

Eliteserien håndball, menn
Sandneshallen, 27. september
Sandnes 27 (14)
Bodø 24 (14)
Tilskuere: 398
Målscorere SHK: André Ellertsen 6 og Lars Sigve Hamre 6, William Aar 5, Simen Sagli 4, Abel Nagy 3, Morten Linder 2, Harald Willumsen 1.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...