Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Stavanger Frp ber om ekstraordinært bystyremøte

BER OM NYE DISKUSJONER: Christian Wedler (t.h) mener det er på sin plass med ekstraordinært bystyremøte i Stavanger. Mandag var han i Sandnes med blant andre Anita Egeli og Leif Arne Moi Nilsen fra samme parti. Foto: Frode Olsen

Som følge av vedtaket som ble fattet i Sandnes kommune mandag, anmoder Frp i Stavanger ordføreren om å kalle inn til ekstraordinært bystyremøte.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Gruppeleder i Stavanger Frp, Christian Wedler, sendte mandag en epost til ordfører Christine Sagen Helgø (H) og gruppelderne for de andre partiene i bystyret.

Partiet mener vedtaket som ble fattet i Stavanger bystyre forrige mandag kunne vært annerledes dersom representantene hadde sittet med dagens vedtak fra Sandnes i hendene.

– Debatten i bystyret rundt spørsmålet om en eventuell utsettelse ble foretatt på sakens meritter, og uten kjennskap til dagens vedtak i Sandnes bystyre. Uavhengig av hva en måtte mene om utsettelse av bomringene basert på den sakens meritter, så er det oppstått en ny situasjon med Sandnes bystyret sitt flertallsvedtak, skriver Wedler til mottakerne.

Wedler presiserer på vegne av Frp at det eneste riktige vil være at ordføreren kaller inn til et ekstraordinært bystyremøte for å gjennomgå saken på nytt.

– Hensynet til godt naboforhold og respekt for Sandnes bystyres vedtak i et sak som dette er punkter som ikke ble tatt opp i vårt siste bystyremøte.

Her er brevet Christian Wedler sendte til gruppelederne og byens ordfører:

Ordfører og gruppeledere i Stavanger bystyre

Jeg har i dag vært på besøk i Sandnes bystyre. Nå har bystyret i Sandnes vedtatt at de ønsker at Bymiljøpakken «utsettes inntil byvekstsavtalen er reforhandlet, og at Jærenpakken 1 videreføres i mellomtiden». Dette vil ordføreren i Sandnes i henhold til vedtaket be om at styringsgruppen for Bymiljøpakken sammenkalles for å drøfte så snart som mulig.

Bystyret i Stavanger drøftet spørsmålet om de nye bomringene generelt, og kom så vidt innom spørsmålet om utsettelse av innføringen av de nye bomringene.

På det tidspunktet som bystyret i Stavanger tok stilling til dette, foreslå det ikke, som det derimot gjør nå, et endelig vedtak fra Sandnes kommune som nevnt over. Vedtaket fra Sandnes bystyre, uavhengig av politiske skillelinjer i spørsmålet om bompakken, nødvendiggjør slik jeg ser det at Stavanger bystyre får anledning til å drøfte dette på nytt.

Debatten i bystyret om spørsmålet om en eventuell utsettelse ble foretatt på sakens meritter, og uten kjennskap til dagens vedtak i Sandnes bystyre. Uavhengig av hva en måtte mene om utsettelse av bomringene basert på den sakens meritter, så er det oppstått en ny situasjon med Sandnes bystyret sitt flertallsvedtak. Denne situasjonen har bystyre i Stavanger ikke fått anledning å drøfte, og det kan stilles spørsmål om ordføreren har en mandat i dette spørsmålet. Bystyret i Stavanger har tatt stilling til at et flertall ikke ønsker å utsette innføringen av bomringene, men det var før det forelå et vedtak i Sandnes om at Sandnes ønsker nettopp det. Hensynet til godt naboforhold og respekt for Sandnes bystyres vedtak i et sak som dette er punkter som ikke ble tatt opp i vårt siste bystyremøte.

Jeg mener, på vegne av Stavanger Frps bystyregruppe, at det mest korrekte vil være å innkalle til et ekstraordinært bystyremøte for å drøfte saken i lys av Sandnes bystyre sitt vedtak.

Jeg ber om en snarlig tilbakemelding fra dere om dette.

Med vennlig hilsen

Christian Wedler
Gruppeleder Stavanger Frp

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...