Sandnesposten A/S

– Stavanger har ikke vært involvert

TULL: Christine Sagen Helgø (H) sier Stavanger ikke har foretatt noe som helst i forkant av departementets avgjørelse om å justere grensene i Forsand. Her til Høyre for Stanley Wirak. Til venstre sitter ordfører i Randaberg, Kristine Enger. Foto: Frode Olsen

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) i Stavanger avfeier påstandene fra Sandnes om at de politisk skal ha bidratt til at grensene i Forsand blir justert til Strand.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2018 kl 15:07

Både Stanley Wirak (Ap) og Pål Morten Borgli (Frp) indikerer langt på vei at regionale Høyre-krefter skal ha vært i sving i forkant av Kommunaldepartementets avgjørelse om å justere grensene i Forsand.

– Det er ikke riktig. Jeg har ikke hatt noen som helst dialog med kommunalminister Monica Mæland (H) i denne sammenhengen. Det er feil at Stavanger har noe med denne avgjørelsen å gjøre, sier Christine Sagen Helgø (H).

Ordføreren i Stavanger sier hun har forståelse av at Kommunaldepartementet har tatt avgjørelsen på bakgrunn av innbyggerinitiativet og avstemming i sommer.

– Avgjørelsen viser jo det motsatte av det Stanley Wirak peker på. Dette er ikke på tross av folkestyret. Her tar departementet hensyn til innbyggerene på det laveste nivå, og som jeg skjønner er beredskap, tilgang til legetjenester og andre tjenester tatt hensyn til, sier Christine Sagen Helgø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...