Sandnesposten A/S

Stemte for fremtidig åpen Skippergata

FIKK GEHØR: Reidun M Enge har stått i bresjen for å holde Skippergata åpen. I det fikk hun støtte fra et samlet Utvalg for byutvikling. Foto: Frode Olsen

Statens vegvesen har utarbeidet forslag til planprogram for bussveien på strekningen fra Sandnes sentrum til Vatnekrossen. Det innebærer planer om stenging av Skippergata og Høgevollsveien. Planene var ikke populære blant medlemmene av Utvalget for byutvikling.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Utvalget for byutvikling var på befaring på Hana i forkant av møtet onsdag. I etterkant var det mange politikere som tok til orde for å holde Skippergata og Høgevollsveien åpen, på tross av at det finnes et politisk vedtak innlemmet i kommunedelplanen, som sier at Skippergata skal være stengt for gjennomkjøring. Reidun M Enge, som tidligere har uttalt seg negativt om planene, var den første som tok ordet i saken.

– For meg virker forslaget om stengning av Skippergata som svært lite gjennomtenkt. En stengt gate vil få konsekvenser for innbyggerne i bydelen og mange andre. Derfor legger vi inn et fellesforslag med Senterpartiet, Venstre og Fremskrittspartiet om at de to veiene skal være åpne for trafikk selv etter at Bussveien er kommet, sier Enge.

Støtte fra Krf og Høyre

Høyres og Krf sine representanter var langt på vei enige i fellesforslaget fra de tre andre partiene. Leiv Rune Mjølsnes påpekte at det må et nytt politisk vedtak til for å holde Skippergata åpen i framtiden, men støttet i hovedsak Reidun M Enge og fellesforslaget.

– Som planene er nå virker det til at Bussveien skal fungere som en snøplog, og bare feie ting til venstre og høyre. Akkurat det minner lite om god sentrums- og bydelsutvikling. Stenging vil dele Hana i to, og det vil bli ugunstig for mange innbyggere i Sandnes, sier Mjølsnes.

Olav Birkeland og de andre Høyre-representantene mente også at de fremtidige planene bør ta høyde for å ivaretakelse av de verneverdige bygningene i nedre del av Skippergata. Med støtte fra Krf, vil de at bevaring av bygningsmassen må vurderes opp i mot hensynet til en best mulig løsning for Bussveien. De to partiene ba også om snarlig avklaring av hvilke kryssløsninger som velges i forbindelse med Bussveien.

– I prosjektet er det en rekke prosjekter som ligger i hensynssonen for Bussveien, og dermed er båndlagt på ubestemt tid. Vi vil gjerne vite hvor det blir etablert rundkjøring, kryss på tvers av Bussveien og av- og påløsninger. En slik avklaring vil avklare om hensynssonen kan reduseres slik at planleggingen for en del av prosjektene kan fortsette, sier Birkeland på vegne av Høyre og Krf.

Høyre takket utvalget

Utvalget stemte enstemmig for å holde Skippergata og Høgevollsveien åpen. Høyre fikk også inn at kommunen ber om en snarlig avklaring om hvilke kryssløsninger som skal velges i forbindelse med Bussveien.

– Akkurat det er Høyre veldig glade for. Disse hensynene og avklaringene er med tanke på det beste for bydelens innbyggere, og ikke for Statens vegvesen, sier Leiv Rune Mjølsnes.

Om Skippergata og Høgevollsveien blir beholdt åpne vil avgjøres etter avstemning av bystyret i Sandnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...