Sterk danseforestilling på kulturhuset

DANS: Hege Haagenrud gjester Sandnes kulturhus med forestillingen «The Rest is Silence». Foto: SIren Lauvdal

Hege Haagenrud tar opp store tema i årets første danseforestilling i kulturhuset.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

DANS: Årets første oppsetning i regi av Regional Arena for Samtidsdans finner sted torsdag kveld. Den tar for seg det komplekse forholdet mellom mor og datter.

Dearest,
This is just to let you know
Now that I am no longer around
That you were the most important
person in my life.
You gave me so much joy
I am sorry if I failed you when you
needed help the most.
The Rest Is Silence

Dette er avskjedsbrevet Kate Pendry fikk videresendt etter sin mors død. Hamlets siste ord til Horatio, the rest is silence, satte punktum for det smertefulle forholdet mellom mor og datter.

I dialog med fire dansere på scenen formidler Kate Pendry fragmenter fra en traumatisk barndom. Hun forteller om hvordan en oppvekst med blant annet vold, press og spiseforstyrrelser, samt forholdet til moren har påvirker hennes syn på seg selv i dag. Danserne på scenen blir som en fysisk representasjon av stemmen publikum hører, der kroppene beveger seg etter stemmens melodi, rytme og dynamikk for å forsterke budskapet.

Koreograf Hege Haagenrud har tidligere gjestet Sandnes Kulturhus med sine barneforestillinger. Denne gangen får RAS endelig presentere en meget aktuell og vakker helaften signert Haagenrud. Det vil bli arrangert ettersnakk etter forestillingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...