Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sterk i troen på borgerlig styre i Sandnes

STERK TRO: Leder Terje Øgreid i Partiet De Kristne i Sandnes gleder seg over meningsmålinger som viser at partiet i dag ville vært inne i bystyret. Her er Øgreid fotografert sammen med tidligere nestleder Anne Marie Rovik foran kommunevalget i 2015. Foto: Andreas Kydland

Partiet De Kristne er i medvind og ser det som realistisk å få inn tre representanter i bystyret neste høst. Sandnes er en av plassene der partiet ser størst muligheter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

VALG: – Sandnes er en av plassene i Rogaland der vi har aller størst forhåpninger om å få plass i kommunestyret. Aller helst vil vi ha inn to til tre representanter i Sandnes. Med den fremgangen vi nå ser og opplever bør dette være et realistisk mål. Det er ennå et stykke igjen til valget, sier leder Terje Øgreid i Sandnes PDK.

Gode målinger
Den lokale PDK-lederen er svært fornøyd med forrige måneds meningsmåling i Aftenbladet der PDK fikk en oppslutning på 1,7 prosent. Blir dette resultatet under kommunevalget neste høst, vil partiet være inne med én representant i bystyret. Til sammenlikning fikk PDK under kommunevalget i 2015 0,7 prosent oppslutning. 216 personer i Sandnes stemte da på partiet.

– Vi øker medlemsmassen og opplever god respons fra folk når vi er ute. Det er tydelig at mange i dag savner et kristenkonservativt parti som står for og fremmer verdier man i dag savner hos andre partier, sier Øgreid.

Starter valgkamp på Klippen

Sandnes sin betydning gjenspeiler seg også i at partiet neste måned vil avholde et åpent møte på Klippen. Her vil representanter fra hele fylket være til stede. Ifølge Øgreid markerer dette møtet også starten på partiets valgkamp foran kommune- og fylkestingvalget neste høst.

– Vi vil da markere at vi er i gang med en valgkamp som forhåpentligvis skal føre oss inn i flere kommunestyrer. Sandnes er en av plassene der vi har store forhåpninger og det vil derfor være naturlig å holde møtet her, sier Øgreid og legger til at man er i full gang med prosessen i å utforme valgprogram og sette sammen lister.

– Hvem som blir listetopp i Sandnes er ennå ikke klart, men jeg har selv sagt meg villig til å stille på listen om partiet ønsker det, sier han.

– Vil ha borgerlig allianse

Skulle PDK havne på vippen i sandnespolitikken er ikke Øgreid i tvil om hvilken side partiet vil velge.

– Vi ønsker en borgerlig allianse der vi ønsker å ha med Frp. Frp er det partiet som står oss nærmest i mange saker og det vil derfor være mest naturlig å samarbeide med dem i en blokk med andre konservative partier, sier Øgreid.

– Så det vil være uaktuelt å gå i allianse med Ap?

– Vi ønsker, som sagt, en allianse med andre borgerlige partier og Frp er det mest nærliggende partiet i forhold til et slikt samarbeid, sier han.

Kristenkonservativt savn

Øgreid trekker fram kampen mot bompenger og eiendomsskatt, samt satsing på skole og eldreomsorg der det også åpnes for privatisering som felt der PDK og Frp har mye felles.

– Bompenger er en uting som rammer urettferdig. Spesielt barnefamilier blir rammet hardt. Vi ønsker ikke et klasseskille der foreldre må prioritere strengt hvilke aktiviteter barna skal delta på. Offentlig veibygging må fullfinansieres av staten, sier han og fortsetter;

– Vi trenger også økt satsing på skole og eldreomsorg. Ressurser må settes inn mot mobbing i skolen og alt er heller ikke som det skal innenfor eldreomsorg. Altfor mange blir plassert på dusjrom og i korridorer ved kortidsopphold.

– Dere har vekst i forhold til nye medlemmer mens KrF opplever at flere melder seg ut? Er det herfra dere tar de fleste stemmene?

– Vi tar stemmer fra flere partier, men jeg vil ikke trekke fram noen spesifikke. Jeg registrer imidlertid at det er mange som i dag savner en kristenkonservativ stemme og kamp for verdier som flere oppfatter er i ferd med å bli borte, sier han.

Øgreid nevner også støtte til Israel og kamp for å få kristendom som eget fag tilbake i skolen som viktige saker. PDK vil også kjempe for kortere skjenketider i Sandnes.

– Alkohol er et lovlig rusmiddel og det er ikke synd å drikke et glass vin, men det må være lov å iverksette tiltak som kan begrense de negative følgene av inntak. Vold og bråk følger ofte med og når politiet ønsker å stenge kranene en time tidligere så mener vi det er viktig å lytte til dette, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...