Sterk sluttspurt sikret ett poeng

Jasmin Bogdanovic satte inn en viktig takling i sluttminuttene da Sandnes Ulf tok ett poeng borte mot Tromsdalen. Foto: Rune Eikeland

Vi fulgte Tromsdalen – Sandnes Ulf direkte.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2018 kl 10:09

1. divisjon fotball, menn
TUIL Arena, 2. september
Tromsdalen 2 (0)
Sandnes Ulf 2 (0)
Mål: 1-0 Vegard Lysvoll (48), 2-0 Lysvoll (64), 2-1 Sanel Kapidzic (80), 2-2 Niels Vorthoren (85)
Gule kort: Niels Vorthoren, Bjørnar Holmvik, Akinshola Akinyemi, Nicklas Frenderup, Sanel Kapidzic
Sandnes Ulf (4-3-1-2):
Nicklas Frenderup – Herman Kleppa, Tapio Heikkilä, Jasmin Bogdanovic, Bjørnar Holmvik – Akinshola Akinyemi (Remi Johnsen fra 62.), Niels Vorthoren, Kristian Brix (Andreas Dybevik inn fra 80.) – Vegard Erlien (Vidar Nisja fra 56.) – Erixon Danso, Sanel Kapidzic

Både Sandnes Ulf og Tromsdalen fløy ut av startblokkene på TUIL Arena, og allerede etter 15 sekunder kom den første avslutningen mot mål. Lysvolls skudd fra 15 meter gikk like utenfor stolpen til Frenderup.

Tre minutter: Holmvik slår et nydelig frispark mot pannebraskene til Akinyemi, som relativt uforstyrret får heade fra 10-12 meter, men Men headingen går utenfor.

Fire minutter: Ballen smeller i stolpen bak Frenderup. Pedersen på hjemmelaget lader slegga fra 18 meter, og Tromsdalen er bare centimetere fra å ta ledelsen.

Så roer det seg litt. Men ikke lenge. Etter 14 minutter er Tromsdalen farlig frampå igjen. Igjen er det Pedersen med skuddfoten. I returrommet etter en corner brenner han til, rettp å keeper Frenderup som gir retur. Heldigvis er centimeterne igjen på Sandnes Ulfs side, da ballen går rett forbi en Tromsdalen-spiller som står alene like utenfor femmeteren.

TABELL OBOSLIGAEN

Etter 24 minutter får Sandnes Ulf en scoring – eller det er i alle fall det de tror i noen sekunder. Brix skyter, tilsynelatende via Kapidzic og i mål, men assistentdommeren mener bestemt at sistnevnte står i offside idet han setter ballen i mål. Etter litt diskusjoner med hoveddommer blir scoringen annullert.

Etter 39 minutter viser Frenderup igjen sin klasse. En corner havner i fanget på en Tromsdalen-spiller på femmeterstreken, og han tror bare han skal tuppe ballen i nettet før han kan strekke armene i været. Men neida! Frenderup kommer flyvende og redder igjen. En fantastisk redning, som gjør at lagene går til pause på 0-0.

Målløst før pause, men etter pause ble det nettsus både her og der. Tromsdalen kom best i gang og fikk ballen i nettet allerede etter to minutter. Riktignok på omdiskutert vis, for Sandnes Ulf-spillerne protesterte heftig på det de mente var offside. Men scoringen til Vegard Lysvoll, en lobb over keeper Frenderup, ble stående og dermed 1-0. Protestene fra Sandnes Ulf-spillerne resulterte i gult kort til både Frenderup og Akinyemi.

Etter 64 minutter var Lysvoll frampå igjen. Denne gangen med en kanonkule fra 20 meter. Utagbart for keeper.

Sandnes Ulf så resignerte ut etter Lysvolls kanon, men etter 79 minutter kom Herman Kleppa fri nede på høyresiden. Et lavt innlegg fant så Kapidzic på første stolpe, og spissen ekspederte ballen i mål.

Fem minutter før slutt scoret Sandnes Ulf igjen. Erixon Danso driblet seg forbi to mann, ballen trillet videre til Vorthoren, og kapteinen gjorde ingen feil fra ti-tolv meter som bredsidet ballen inn til 2-2.

Tromsdalen fikk en sjanse på overtid, men Jasmin Bogdanovic gjorde som han gjorde mot Viking og satte inn en glimrende takling i siste liten.

Dermed ett poeng med hjem til Sandnes. Ikke noe dårlig resultat, det, ettersom Tromsdalen ligger høyere på tabellen og er et godt hjemmelag.

Trener Bengt Sæternes var ikke direkte misfornøyd med resultatet han heller. Med dommeren derimot.

– Jeg er ganske sikker på at det første målet deres er offside. Da sto jeg på siden og hadde god sikt. Men det jeg reagerer mest på er at det er spillernes deres som får dommeren til å endre mening når vi scorer før pause, for dommerne så ingenting galt med scoringen, mener Sæternes, som til slutt måtte se dommer og assistentdommer bli enige om at målet skulle annulleres for offside.

– Det må være en ny VAR-variant, legger han til.

Sæternes roser samtidig spillerne for å komme tilbake i kampen på stillingen 2-0 til hjemmelaget.

– Vi klarer heldigvis å roe oss ned på slutten og spille fotball igjen. Vi avslutter veldig sterkt, og vi hadde gode spillere som kom inn fra benken og bidro. Remi (Johansen) virket halvseig med en gang han kom inn, men vokste seg inn i kampen. Vidar (Nisja) er tilbake for fullt, og Andreas (Dybevik) hadde også et godt innhopp, vurderer Sæternes.

Kampen direkte

0 min: Remi Johansen er tilbake på benken. Det er godt nytt for Sandnes Ulf.

0 min: Sandnes Ulf har bare vunnet én bortekamp denne sesongen, mot Nest Sotra i andre serierunde.

0 min: Med seier i denne kampen vil Sandnes Ulf henge seg på i kampen om opprykkskvalifisering. Tap vil gjøre den oppgaven svært vanskelig.

Se hele tabellen her

0 min: Axel Kryger er suspendert og erstattes av Herman Kleppa på høyrebacken. Akinshola Akinyemi ble skadet sist mot Viking, men er friskmeldt og starter på midtbanen.

1 min: Kampen er i gang!

1 min: Allerede etter 15 sekunder kommer Tromsdalens Lysvoll til en avslutning fra 15 meter. Hardt og lavt, like utenfor. Frenderup har tilsynelatende god kontroll.

3 min: STOR SJANSE TIL SANDNES ULF! Nydelig frispark av Holmvik slås inn mot Akinyemi, som header like utenfor fra seks meter! Der burde det stått 0-1!

4 min: STOLPEN! Pedersen på hjemmelaget banker til fra 18 meter og ballen smeller i stolpen bak Frenderup!

10 min: Fint innlegg av Kleppa på høyrekanten, men ingen Sandnes Ulf-spillere som er skikkelig på hugget inne i boksen.

11 min: Sandnes Ulf har startet kampen godt. Hatt mye ball inne på hjemmelagets banehalvdel.

14 min: Corner til Tromsdalen.

14 min: SJANSE TIL TROMSALEN! Corneren havner hos Pedersen som venter i returrommet, som skyter rett på keeper Frenderup. Returen er centimetere fra å havne i beina på en av hjemmelagets spillere.

21 min: Hjemmelaget inne i en god periode nå.

22 min: Corner til Tromsdalen.

22 min: Ny corner til Tromsdalen.

22 min: Sandnes Ulf rydder unna.

23 min: Corner til Sandnes Ulf.

24 min: ANNULLERT MÅL. Brix skyter ballen (trolig) via Kapidzic og i mål, men scoringen annulleres for offside. Den avgjørelsen kan diskuteres, men assistentdommeren mener at Kapidzic er i offside.

25 min: Lars Gunnar Johnsen på hjemmelaget skal heade ballen inn til keeper fra kloss hold, og er ikke mer enn en halvmeter fra å sette ballen i eget mål (!) Corner til Sandnes Ulf.

26 min: Godt slått av Holmvik igjen, men Tromsdalen får klarert. Holmviks venstrefot er på jobb i dag!

30 min: Ny, god dødball av Holmvik. Kapidzic får hodet på ballen, men klarer ikke å styre den på mål. Blir ikke overrasket om Sandnes Ulf scorer på dødball i dag, for Holmviks serverer er presise gang på gang.

35 min: Gult kort til Niels Vorthoren som lager frispark 18 meter fra mål. Farlig hold!

36 min: Abelsen skyter over.

38 min: Bogdanovic stupheader ballen til corner.

39 min: KJEMPESJANSE TIL TROMSDALEN! Fra fire meter avslutter en Tromsdalen-spiller, men Frenderup varter opp med en aldeles glimrende redning!

39 min: Gult kort til Bjørnar Holmvik. Kjeftbruk?

43 min: Niels Vorthoren lever farlig nå! Klipper ned en spiller og har ikke mye å gå på nå før han ser det røde kortet...

45 min: Det er lagt til ett minutt.

45 min: Danso har ikke vært veldig synlig denne omgangen.

45 min: PAUSE! En underholdende førsteomgang er over. Sandnes Ulf har vært gode, men hjemmelaget har vært nærmest scoring med et stolpetreff. Sandnes Ulf på sin side har faktisk hatt en ball i nettet, men assistentdommeren markerte for offside og dermed ble scoringen annullert. Sandnes Ulfs Frenderup hadde også en kjemperedning like før pause.

46 min: 2. omgang er i gang!

46 min: Forhåpentligvis får vi se litt mer til lagets mest kreative spillere Vegard Erlien og Erixon Danso de siste 45 minuttene.

47 min: MÅÅÅÅÅL! 1-0 til Tromsdalen. Vorthoren prøver å slå ballen oppover i banen fra egen banehalvdel, men treffer i stedet en Tromsdalen-spiller. Ballen spretter så til Vegard Lysvoll, som ser at Frenderup er langt ute og lobber elegant i nettet.

47 min: Heftige protester både fra benken ved Sæternes og fra spillerne ute på banen, som mener at Lysvoll sto i offside da han mottok ballen. Frenderup og Akinyemi får gult kort for protestene.

53 min: Det koker litt i toppen hos flere av Sandnes Ulfs spillere nå. Kapdzic får gult kort for å sparke ned Johnsen bakfra.

56 min: Sandnes Ulf-bytte: Vegard Erlien ut, Vidar Nisja inn. Erlien har ikke fått til noe som helst i dag.

60 min: Det er hjemmelaget som kjører nå. Sandnes Ulf frustrerte, først og fremst på dagens dommer.

62 min: Sandnes Ulf-bytte: Akinshola Akinyemi ut, Remi Johansen inn.

64 min: MÅÅÅÅÅÅL! 2-0. Vegard Lysvoll med en perlescoring fra 20 meter. På spretten, knallhardt og utagbart for Frenderup.

67 min: Corner til Sandnes Ulf.

67 min: Nisja prøver seg på en volley fra trengt posisjon. Rett i blokka.

75 min: Heikkilä med et godt skuddforsøk, med venstrefoten fra 18 meter. Like utenfor.

77 min: Sandnes Ulf har ikke så veldig mye igjen på tanken virker det som.

79 min: MÅÅÅÅÅÅÅÅL! 2-1. Herman Kleppa med et lavt innlegg til Kapidzic som møter på første stolpe og setter den i nettet. Da er det kamp igjen!

80 min: Sandnes Ulf-bytte: Kristian Brix ut, Andreas Dybevik inn.

82 min: Corner til Sandnes Ulf.

82 min: Remi Johansen og Jasmin Bogdanovic hopper begge opp på bakre stolpe, men ballen går forbi.

83 min: Sandnes Ulf har våknet litt til liv igjen. Presser høyt og vinner flere dueller.

85 min: MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! 2-2! Niels Vorthoren setter inn 2-2 på enkelt vis etter at Erixon Danso har gjort alt grovarbeidet. Løper forbi Tromsdalen-spillerne lett som bare det, før han blir lagt i bakken. Men da er Vorthoren der og bredsider ballen i nettet.

90 min: Det er lagt til fire minutter.

90+2 min: SJANSE TIL TROMSDALEN! Lavt innlegg fra høyre som en Tromsdalen-spiller ser ut til å komme først på, men i siste liten setter Bogdanovic inn en sklitakling. Godt forsvarsspill!

90+5 min: Corner til Sandnes Ulf – på overtid av overtiden.

90+5 min: Nisja på volley! Keeper redder. Innkast.

90+6 min: SLUTT! Sandnes Ulf tar ett poeng borte mot Tromsdalen, etter å ha ligget under 2-0. Sterkt comeback og Sandnes Ulf følger dermed opp seieren mot Viking med en ganske god kamp på en vanskelig bane.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...