Stine følger proffdrømmen

SATSER: Stine Borgli satser hardt på å komme til VM som
arrangeres i Bergen i september. Her i Crescent-drakt under et kermessritt i Diegem i år, hvor hun ble nummer fem.

VM i september. Proffkontrakt i 2018. OL i Tokyo i 2020. Dette er delmål Stine Borgli har satt seg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Stine Borgli fra Hana har et mål om å stille på startstreken under Sykkel-VM i Bergen 16. - 24. september. For å klare det må hun levere i Lotto Thüringen Ladies Tour i Tyskland.

Dette er et sjudagers etapperitt og verdenseliten er på plass. CK Victoria representerer Norge, laget Stine Borgli nylig meldte overgang til.

– Damene har ikke så mange etapperitt som blir kjørt som landslag. Derfor er det viktig for oss ryttere å få plass her. Det er en stor mulighet til å vise hva vi er gode for, forklarer Stine Borgli.

– Tror du Lotto Thüringen Ladies Tour er nøkkelen til å få proffkontrakt?

– Ikke nødvendigvis, men det vil selvfølgelig være noe å vise til senere hvis det går bra. Det handler om å gjøre seg bemerket, men jeg er ikke med for å skaffe meg proffkontrakt. Jeg vil bare vise hva jeg er god for og håper at det også kan gi meg VM-billett.

For at VM skal være innen rekkevidde må Borgli ha minst én topp 10-plassering i Lotto Thüringen Ladies Tour.

– Det kommer til å bli veldig tøft, men det er også målet.

– Betyr mye

Dronningen av terrengsykling Gunn-Rita Dahle Flesjå, som bor i Sandnes, regner også med å stille på startstreken i Lotto Thüringen Ladies Tour. Hun fikk ikke plass på det norske laget, men vet at hun må levere i dette rittet for å bli tatt ut til VM og sykler trolig for et tysk lag.

Selv om det ikke er helt avgjørende for VM-deltakelse, tenker Borgli på samme måte: Resultatene i dette sjudagersrittet blir trolig helt avgjørende.

– Det er utrolig stor konkurranse og lykkes man her, så vil det bety utrolig mye for VM-uttaket senere. Hele verdenseliten er samlet, sier Borgli.

27-åringen fra Hana har ikke proffkontrakt, men representerer den beste klubben i Norge bak profflaget Hitec som heter CK Victoria fra Trøndelag. Hun sykler også for det svenske laget Team Crescents. Hennes tidligere klubb, Bryne CK, gikk litt i oppløsning på damesiden.

– Det ble etter hvert et for lite miljø i Bryne og det raknet litt. Overgangen til CK Victoria tror jeg vil bety mye for meg. Det betyr mye å ha et solid miljø. Det er en miks av forskjellige nivåer, men vi er et tålig greit lag. jeg vil si vi er litt outsidere i Thüringen, vurderer Borgli.

Mer tid til trening – og hvile

I fjor på denne tiden ble Borgli satt på sidelinjen med et kragebeinsbrudd, men nå er hun i sitt livs form. Mye av treningen gjør hun på egenhånd, men hun kaster seg også på med mannfolk som trener i området for å få god matching. I fjor mistet hun i tillegg jobben i «oljå», noe som har ført til mer tid til trening. Borgli jobbet som boredekksarbeider i Archer.

– Det har blitt mye mer tid til trening og det er lettere å holde formen oppe når jeg får hvilt skikkelig mellom øktene. Planen er å satse på syklingen framover også. Innen 2018 er målet å få proffkontrakt. Det er mange profflag ute i verden, sier hun offensivt – før hun røper at målsetningene ikke stopper der.

– Så kommer det et OL også, sier hun og smiler.

Men først er det Lotto Thüringen Ladies Tour som gjelder. Og plass i VM-troppen.

– Hvordan vurderer du egne sjanser for å komme til VM?

– Jeg mener sjansen absolutt er til stede. Men jeg må vise mer igjen i utlandet, hvor jeg ikke har kjørt så mange ritt i år. Det du gjør på norsk jord teller ikke aller mest. Forbundet og landslaget ser mest på hva du gjør i utlandet, og helst bør jeg ta noen UCI-poeng. Derfor blir Thüringen veldig viktig, selv om det også kan komme noen sjanser i august til å vise hva jeg er god for.

Som for eksempel Ladies Tour of Norway, hvor Borgli ble beste norske sist hun var med for to år siden.

Her hjemme har Borgli plassert seg som nummer to sammenlagt i Norgescupen. Tre runder gjenstår og første sjanse til å knappe inn på førsteplassen er allerede i gang denne helgen i Hallingdal med fem ritt på fire dager.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...