Disse får penger: Stipend-dryss til Sandnes

STIPEND: Joakim Kjemhus, Janne Stigen Drangsholt, Cesilie Kverneland, og Vidar Schanche mottar stipend fra Rogaland fylkeskommune fredag. Foto: Privat/Sandnesposten

I dag klokken 14.00 deler Rogaland fylke ut kulturstipender i fylkesutvalgssalen. Fire av sju stipendmottakere har tilknytning til Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 12:39

Den anerkjente og internasjonalt publiserte forfatteren Janne Stigen Drangsholt får 100.000 kroner. Pengene skal Drangsholt bruke til å ta seg fri fra jobben ved Universitetet i Stavanger for å skrive manus til tre nye bøker. Disse skal ifølge søknaden ta forfatterskapet i nye retninger, med både faglitteratur og barnefiksjon.

– Det er veldig stas, sier Drangsholt til Sandnesposten.

Planer for fire bøker

Hun hadde allerede søkt om permisjon fra jobben mellom august og desember da hun fikk beskjeden om at hun får stipendet.

– Så dette passet veldig bra, sier Drangsholt.

Nå satser hun på å skrive en sakprosabok om kroppen, basert på en programserie hun har hatt i P2. I tillegg blir det ungdomsbok for de mellom 10 og 14.

– Det er de to jeg kommer til å prioritere, sier den ambisiøse forfatteren, og legger til at hun også har planer om en annen barnebok.

Blir det tid, har hun i tillegg ideer til en fjerde bok.

– Men det kommer an på hvordan det går, sier hun.

Fra før er Drangsholt mest kjent for sine to bøker om Ingrid Winther. Amazon forlag har kjøpt rettighetene til begge disse, og den første av dem, «Ingrid Winthers makeløse mismot» har nå blitt gitt ut på engelsk, og lå tidligere i år svært høyt på Kindles amerikanske salgsliste. Skuespiller Henriette Steenstrup kjøpte i 2015 filmrettighetene til samme bok.

Sykkeltalent

18 år gamle Joakim Kjemhus er medlem av Sandnes sykkelklubb og ble juniornorgesmester i sykling i 2016. Samme år vant han også et stort UCI-ritt, i tillegg til å delta i EM og VM. I 2017 skal Kjemhus reise en del til Belgia der han sykler for et belgisk lag. Kjemhus får 50.000 kroner av fylkeskommunen. Stipendet skal brukes til videre satsing mot målet om å bli proffsyklist.

Jazzgitar

Jazzgitaristen Vidar Schanche er en utflyttet sandnesmann som i det siste har gjort seg sterkt bemerket med den musikalske Twin Peaks-hyllesten The Norwegians. Han spiller også med Morten Abel, Kitchen Orchestra, EGG3 og Pocket Corner. For noen år siden ble han hyret inn til å skrive et svært godt mottatt bestillingsverk til MaiJazz.

Schanche mottar 100.000 kroner av fylkeskommunen. I stipendperioden vil han jobbe videre med soloformatet og utforske nye tekniker og tilnærminger til improvisert musikk på gitar.

Dans og koreografi

En annen stipendvinner har også nær tilknytning til Sandnes. Selv om danseren og koreografen Cesilie Kverneland kommer fra Time og bor i Stavanger, har hun gått på Lundehaugen videregående skole, og jobbet med en rekke danseprosjekter i byen.

I tillegg til de ovennevnte fikk også musikeren Frode Strømstad fra Egersund, trial-utøveren Huldeborg Barkved fra Tau, og bildekunstneren Anna Ihle fra Stavanger stipend.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...