Stjal fra elleve Kvadrat-butikker

OMFATTENDE: Et ektepar stjal mange varer fra butikker på kvadrat Arkivfoto: Andreas Kydland

Et ektepar stjal mange varer på Kvadrat over en lengre periode. Nå er mannen dømt til fengsel.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Tiltalte er i arbeid, men tjente ikke nok til å kjøpe de forbruksvarene som de ønsket seg. I en periode på seks til syv måneder fram til 22. april 2017 pleide derfor han og konen regelmessig å dra til Kvadrat og stjele de varene de hadde lyst på.

Ofte gikk de sammen rundt på kjøpesenteret og stjal, og hadde også med barna. Tiltalte pleide å trille rundt på en handlevogn med varer og poser i. Inne i butikkene la tiltalte eller ektefellen de varene de ønsket å ta opp i varevognen og skjulte dem der. De samarbeidet og hjalp hverandre med å sjekke og/eller forstyrre betjeningen slik at de ikke ble oppdaget.

For eksempel kunne tiltalte kjøpe noen rimelige varer slik at konen kunne legge andre varer ned i handlevognen. Tiltalte trillet varevognen ut av

butikkene og pleide også gå ut i bilen og legge tyvegodset igjen der, før han kom inn igjen. Tiltalte tok som regel elektronikk til seg selv og tok også ulike leker til barna.

Ektefellen tok smykker, armbånd, ørepynt, klokker og vesker til seg selv. Begge visste at den andre stjal i butikkene på deres felles handleturer, og hjalp hverandre når det var behov for det.

Den 22. april 2017 ble tiltalte, konen og barna holdt igjen på Kvadrat av vektere fordi de ble mistenkt for tyveri. Politiet ble tilkalt og i samtale med tiltalte fortalte han at han og konen hadde stjålet flere ganger på kjøpesenteret. Ved ransaking av parets bil fant politiet tyvegods. Ved ransaking i boligen ble det også funnet en mengde ubrukte gjenstander med prislappene på, som politiet mistenkte var stjålet. Det utgjorde blant annet fem

søppelsekker med klær og en rekke andre verdigjenstander, som smykker, vesker og elektroniske varer.

Ved gjennomgang av beslaget kontaktet politiet ulike butikker på Kvadrat, som blant annet ved gjennomgang av varelager oppdaget av varene var stjålet og anmeldte forholdene. Ut fra prislappene på de beslaglagte varene dreide det seg om gjenstander for mer enn 100 000 kroner. Mesteparten av beslaget ble tilbakelevert til de tiltalte fordi det ikke kunne bevises at gjenstandene var stjålne.

Mannen ble også dømt for oppbevaring av et knokejern og en kastekniv.

Den tiltalte mannen fikk 45 dagers ubetinget fengsel og må tilbakebetale varer for rundt 11.000 kroner.

Dette er noen av postene han sto tiltalt for å ha stjålet:

Post I a
Tiltalte var med konen inn i butikken da hun tok to vesker derfra uten å betale for dem. Veskene ble lagt i handlevognen, som han trillet ut av butikken. Veskene ble beslaglagt hjemme i parets bolig med prislappene på, og har senere blitt tilbakelevert butikken.

Post I b
Tiltalte var i butikken Session og tok et longboard der, som han hadde lyst på, uten å betale for det. Longboardet ble beslaglagt hjemme i boligen og er tilbakelevert til Session.

Post I c
Tiltalte og ektefellen var på Kvadrat. I butikken Enklere Liv tok de sammen en Revitive sirkulasjonstrener fra butikken uten å betale for den. Senere prøvde begge to sirkulasjonstreneren hjemme i boligen.

Post I d
Tiltalte var i butikken Teknikkmagansinet og tok med seg et fjernstyrt helikopter og en drone uten å betale for det.

Post I e
Tiltalte var i butikken BE-leker og tok ulike leker derfra til barna uten å betale for dem.

Post I f
Tiltalte medvirket til at ektefellen borttok varer fra butikken Accessorize på Kvadrat. Han hadde vært sammen med henne og medvirket til at hun stjal varer fra denne butikken flere ganger. Dette var en «jentebutikk» der han ikke pleide å være med inn. Som regel satt han på benken og ventet utenfor og noen ganger gikk han inn og avledet betjeningen eller kom bort med handlevognen slik at konen kunne legge tyvegodset oppi vognen. Han husket ikke konkret hvordan tyveriet fra butikken hadde skjedd denne gangen. Varene ble funnet hjemme i familiens bolig med prislappene på, og har blitt tilbakelevert til butikken.

Post I i
Tiltalte var sammen med ektefellen i butikken Japan foto. Der tok han en drone med seg uten å betale for den.

Post I j
Tiltalte og ektefellen var sammen på Kvadrat i butikken Morris. Ektefellen ønsket seg en Guess ryggsekk, som tiltalte tok med i vognen ut fra butikken og la i bilen. Der ble den funnet av politiet og beslaglagt den 22. april 2017.

Post I k
Tiltalte forklarte at han og ektefellen var sammen på Kvadrat. Ektefellen gikk inn på butikken Babyshop mens tiltalte gikk inn i en butikk like i nærheten. Da tiltalte kom tilbake fra butikken han var i, kom også ektefellen ut av Babyshop. Hun hadde med seg en Stokke barnevogn med stellebag og bæresele. Tiltalte forklarte at han ikke visste på forhånd at hun skulle stjele disse gjenstandene og ble svært overrasket over det. Han visste at det var dyre varer og hjalp henne straks med å få varene bort fra stedet og ut av handlesenteret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...