– Stor forskjell på divisjonene

PÅ VEI OPP: Denne gjengen er altfor god for femtedivisjon. Foto: Austrått fotball

I fjor tapte Austrått 19 av 26 kamper i 4. divisjon. I år har de vunnet 14 av 15 i 5. divisjon.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hjemme på Iglemyr har Austrått vært helt uslåelige denne sesongen. Åtte strake seiere og hele 55-8 i målforskjell. På bortebane er de nesten uslåelige. Seks seiere, ett tap og 26–10 i målforskjell. Det var borte mot Vigrestad at arbeidsuhellet skjedde, da hjemmelaget vant 3-2.

Vil vinne med stil

Med fem serierunder igjen har Austrått ti poengs forsprang på Kåsen og hele 20 poeng ned til Vigrestad. Det skal med andre ord et lite under til om Austrått ikke rykker opp til 4. divisjon innen noen få uker.

– Mye skal gå galt om vi ikke rykker opp, men så lenge det er en teoretisk mulighet, og så videre, sier trener Roger Gimre og legger til at målet er å vinne de siste fem kampene.

En realistisk målsetning som vil gjøre Austrått til suverene vinnere av 5. divisjon avdeling 1.

– Alle forstår at vi sitter i en god posisjon til å rykke opp, så vi har vendt fokus over på å vinne flest mulig kamper. Hvis vi går gjennom sesongen med kun ett tap, så vil det være en stor prestasjon, mener treneren og fortsetter:

– Det er ikke ofte lag pløyer gjennom en sesong så overlegent, og hvis vi gjør det i år, så forteller det at denne gjengen er altfor gode til å spille i 5. divisjon.

Styrket laget etter nedrykk

De fleste lag mister noen av sine beste spillere ved nedrykk. I Austrått var det motsatt. Vetle Høivik, som er toppscorer i avdelingen med 17 fulltreffere, og Jonas Vølstad Fjeldsbø meldte overgang til klubben foran 2018-sesongen. Begge har erfaring fra 1. divisjon.

FORNØYD TRENER: Roger Gimre mener dagens Austrått-lag holder fjerdedivisjonsstandard. Foto: Austrått fotball

Hele fire av de sju mestscorende spillerne i avdelingen kommer fra Austrått.

– Det er veldig stor forskjell på fjerde- og femtedivisjon. Man merker det på de jevne kampene; i fjerde har de fleste lag enkeltspillere som kan vippe kamper til sin fordel. I femte er lagene jevnere besatt og lite x-faktor. Bortsett fra vårt lag, da. Vi har flere slike spillere på laget, mener Gimre.

– Hva har gledet deg mest denne sesongen?

– Jeg er egentlig mest imponert over innstillingen til spillerne før sesongen startet. Det gikk vel bare to-tre dager etter nedrykket i fjor, før spillerne begynte å tenke på neste sesong og opprykk. Det var veldig lite negativitet å spore i gjengen og ingen hadde planer om å gi seg. I tillegg fikk vi jo inn noen solide signeringer med erfaring fra høyere nivå. De har levd opp til forventningene, samtidig som andre har tatt store skritt med de rundt seg, forklarer Gimre.

– Så nå er dere bedre rustet til å gjøre det godt i fjerdedivisjon?

– Det er alltid vanskelig å spå hvordan det blir. Det kommer an på mange ting. Men beholder vi dette mannskapet, så er det en soleklar målsetning at vi ikke skal kjempe i nedrykksstriden i alle fall, konstaterer Austrått-treneren.

Austrått er også klare for semifinalen i Rogalandscupen etter 3-2-seier mot Hana tirsdag. Vetle Høivik ble matchvinner med en scoring sju minutter før slutt.

Tabell 5. divisjon avdeling 1

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...