Stor internasjonal matfest på Vatne

STAS: Både store og små hadde pyntet seg det beste de kunne til internasjonal matdag. Øverst til venstre står rektor, Yuwei Fei. Foto: Frode Olsen

Den internasjonale skolen i Sandnes har representanter fra 16 ulike nasjoner. Lørdag var alle samlet til internasjonal matdag og underholdningsbidrag fra elevene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Elevene ved den internasjonale skolen hadde pyntet seg i nasjonaldrakter og store smil da den skolen inviterte til internasjonal matdag i Sandnes.

Skolen holder hus i samme bygning som tidligere utgjorde Vatne skole. Der har ni år gamle Haidy gått i de to årene skolen har eksistert.

– Jeg kom til Norge med familien min fra Egypt da jeg var litt over tre år gammel. Den norske skolen har jeg også gått på, men nå trives jeg veldig godt her, sier Haidy.

Fra scenen underholdt elevene med bidrag, som igjen var lagt opp til at de andre elevene og foreldre skulle få et innblikk i kulturen fra nasjonene.

(Artikkelen fotrseeter under bildet)

SMIL: Haidy (9) hadde på seg flott drakt, og hadde laget plakat med innhold om Egypt. Foto: Frode Olsen

Aryan og Pavan klinket til med pakistansk dans. Svinget seg gjorde også Nikil og Varshini. De viste en typisk pardans fra Indias minste delstat, Goa. Det var tydelig at alle hadde øvet godt til denne festdagen. Læreren, Priyanka fra India, er selvsagt stolt.

– Jeg har jobbet her siden skolens oppstart for to år siden, og jeg trives utmerket. Vi hadde nylig en samling i anledning FN-dagen, og skal også holde forestilling i forbindelse med jul, sier Priyanka til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DANS: Nikil og Varshini viste hva dans kan bety for folk i Goa. Foto: Frode Olsen

Elevene hadde også laget store plakater som viste litt om hvert enkelt land. De svarte selv på spørsmål om tradisjoner og kultur. Etter underholdningen sto internasjonal mat i gangen til glede for alle fremmøtte.

Det var foreldrene som hadde sørget for rettene fra blant andre Rajasthan, Portugal, Goa, Kina, Kerala, Egypt, Bangladesh, Gujarat, Romania, Tamil Nadu, Pakistan og Norge.

MYE MAT: Ingen gikk sultne fra den internasjonale skolen på Vatne.

TAKKET: På vegne av foreldre og elever takket de pakistanske guttene Aryan og Pavan sin lærer Priyanka for innsatsen med blomsterbukett. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...