Stor møtevirksomhet på «bakrommet» om Bymiljøpakken

POSITIVT OVERRASKET: Tove Frantzen (V) og Oddny Helen Turøy (KrF) liker dårlig utviklingen i forhandlingene. Nå krever opposisjonspartiene at konsekvensene av uenigheten må belyses. Foto: Frode Olsen

Til mandagens bystyremøte varsler opposisjonspartiene at de skal fremme en sak som sier at rådmannen og hennes administrasjon må utbedre en sak som viser konsekvensene dersom den lokale styringsgruppen ikke kommer til enighet om reforhandlet byvekstavtale.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Gruppeleder Oddny Helen Turøy i KrF forteller at opposisjonspartiene i Sandnes allerede har sendt forslaget til Ap, Frp og Sp. Saken vil mest trolig bli fremmet under eventuelt.

– Vi mener tiden er inne for at kommunen må skaffe til veie så mye informasjon som mulig for de eventuelle konsekvensene av at styringsgruppen ikke blir enig. Samtidig håper vi også at det er mulig å belyse eventuelle konsekvenser av at Sandnes eventuelt trekker seg fra hele Byvekstavtalen, sier Oddny Helen Turøy.

Nye forhandlinger mandag

Det eneste som eventuelt kan forhindre at saken fremmes, er at den lokale styringsgruppen og Sandnes kommune kommer til en slags enighet i løpet av møtet de skal ha i forkant av bystyremøtet. De møtes nemlig mandag formiddag for interne diskusjoner.

– Vi er klar over at styringsgruppen, med de fire kommunene og fylkeskommunen, skal møtes mandag formiddag. Da blir det spennende å se om posisjonspartiene i Sandnes firer på sitt «ultimatum» om at rushtidsavgiften må fjernes dersom Sandnes skal skrive under, sier Turøy.

Gruppelederen er i så måte ikke veldig optimistisk.

– Akkurat nå virker ting fastlåst. Jeg tror heller ikke at alle de andre partene enes om det Sandnes-posisjonen krever, men mandagen kan gi andre svar, sier hun.

Det er under eventuelt at forslaget om konsekvensutredning blir fremmet. I og med at forslaget kommer fra opposisjonen, er de helt avhengige av at posisjonspartiene også ønsker å belyse eventuelle framtidige konsekvenser.

– Posisjonen kan jo stemme ned forslaget vårt, men de kan også komme med forslag til tekstendring, slik at de rent politisk kan stemme fram ja til et forslag som «kom fra dem». Det betyr lite for opposisjonen. Det viktigste er at vi får så gode svar som mulig på svært viktige spørsmål, sier hun.

Mange ubesvarte spørsmål

Oddny Helen Turøy forteller at det så langt ikke er noen som konkret har uttalt seg om hva som vil skje dersom styringsgruppen ikke blir enig.

– Nå må vi få svar, og jeg er rimelig sikker på at administrasjonen i alle fall kan jobbe fram informasjon nok til å belyse de grove skissene. Det er jo umulig å skulle diskutere denne store saken, langt mindre fatte framtidige vedtak, uten å vite mer enn vi vet i dag, sier Turøy.

Stanley Wirak bekrefter overfor Sandnesposten at han skal i forhandlinger med styringsgruppen i forkant av bystyremøtet klokken 17.00.

Det blir med andre ord en travel mandag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...