Stor spennvidde og flørtande tonar i kulturhuset

Berit Meland og Rolv O. Furenes på flygelhorn fann tonen. Foto: Tore Koppang

Trongt om plassen då Berit Meland og Elim Brass inviterte til kafékonsert i kulturhuset laurdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2018 kl 08:20

Elim Brass har i ei årrekke arrangert kafékonsertar i foajéen til kulturhuset med ein eller fleire vokalistar på gjestelista. I år hadde Berit Meland og pianist Beth Elin Byberg fått invitasjon frå korpset som neste år fyller 60 år.

(Artikkelen held fram under biletet)

Mange blei våte i blikket ettersom songperlene trilla ut av Berit Meland. Foto: Tore Koppang

Programmet til Elim Brass spente frå frelsesarmé-marsjar via slagerar med Robbie Williams til perler frå musikal-verda i samspel med Meland, og litt meir jazzige tonar i klassikaren "Just a closer walk with thee" - opprinneleg ein såkalla negro spiritual, musikk som oppstod under slavetida i Amerika.

(Artikkelen held fram under biletet)

Det blei folksamt under konserten. Foto: Tore Koppang

Berit Meland og Beht Elin Byberg framførde fleire stykke i tospann; tyske aksentar frå "Cabaret" og fransk skarring i Edith Piaf sin "Hymne til kjærleiken", utdrag frå musikalar og pop à la ABBA. Innimellom tok Meland seg tid til å flørte både med publikum og korpsmedlemmar som tilfeldigvis sat lageleg til.

(Artikkelen held fram under biletet)

Beth Elin Byberg akkompagnerte i deira eiga avdeling. Foto: Tore Koppang

Foajéen i kulturhuset var på det nærmaste fullsett. Elim Brass har fått ny dirigent denne sesongen, Ingrid Graftås Fløttum, og dette var hennar første opptreden med korpset. Ho kjem opprinneleg frå Røros og er direksjonsstudent ved Universitetet i Stavanger.

Foto: Tore Koppang

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...