Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Store bomprotester utenfor fylkeskommunen

Foto: Frode Olsen

Mellom 200 og 300 aksjonister deltar tirsdag formiddag utenfor kontorene til Rogaland fylkeskommune.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2018 kl 11:48

Tirsdag formiddag benytter aksjonister mot bomringene anledningen til å protestere. Anledningen er at det tirsdag 28. august holdes møte i fylkesutvalget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Frode Olsen

Under demonstrasjonen er det flere appeller fra motstanderne. Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) holdt også en kort tale til de fremmøtte, men det var nesten umulig å høre hva hun sa på grunn av de mange tilropene fra aksjonistene. Mange snudde også ryggen til fylkesordføreren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Frode Olsen

Selve møtet i utvalget vil naturlig nok skje inne i fylkeshuset. I forkant av møtet, som forøvrig begynner 11.30, har Anita Egeli fra Fremskrittspartiet forhåndsanmeldt at hun på vegne av partiet vil legge frem en interpellasjon:

«Det nærmer seg datoen for oppstart av de nye innkrevingspunktene med nye takster for bilistene på Nord-Jæren. Det er vedtak i fylkestinget og kommunestyrene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg som danner grunnlaget for den nye pakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Frode Olsen

Mye har endret seg i vår region, og den planlagte bymiljøpakken strider også mot mange av de vedtakene som ble gjort lokalt. Det kan også virke som innbyggere og næringsliv ikke har oppfattet omfanget av ordningen før innkrevingspunktene begynte å komme på plass.

Etter 2014 har også veksten og prognoser for regionen endret seg betraktelig, og flere opplever økonomisk vanskelige tider. Det burde nå være riktig og ta en ny runde med de 4 kommunene og belyse nye sider ved den vedtatte bymiljøpakken, og påfølgende nye runder med staten som også Statsråden for samferdsel mener er mulig».

Frp legger også i samme forbindelse frem et forslag til vedtak i fylkesutvalget:

Fylkesutvalget ber om en sak til fylkestinget der man ber om å ta en ny runde med de fire kommunene om bymiljøpakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Frode Olsen

Rushtidsavgiften må utgå i sin helhet.

Det må foretas en konsekvensutredning på hva dette vil bety for næringsliv og privathusholdninger økonomisk.

Inntil nye vedtak er fattet må det gis fritak for personer som kan påvise at det ikke er alternative reisemåter enn bil.

Sandnesposten oppdaterer fra demonstrasjonen og møtet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...