Storslagent når Gand kirke feirer 40 år

MEKTIG: Slik så det ut da Gand kirkekor var med på framførelsen av «Messias» i 2016. Kantor Bengt Norbakken lover en oppsetning i 2018 som er «enda nærmere» originalen til Händel. Foto: Frode Olsen

Den 27. november inviterer Gand kirke til storstilt felles feiring av kirkens 40-årsdag. Det blir trolig høydepunktet i flere dager med aktivitet og tilstelninger.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Kantor i Gand menighet, Bengt Norbakken, forteller at kirken setter opp Georg Friedrich Händels «Messias» i anledning at Gand kirke fyller 40 år.

Ifølge Norbakken har folk en skikkelig godbit i vente. Kirken legger full kraft bak forestillingen, som går av stabelen like før advendtstiden starter.

– Dette blir en oppsetting nærmere originalen enn mange av tidligere framføringene. Vi har et slagkraftig kor og et orkester med ti strykere, to trompeter, pauke og orgel. Koret er forøvig i fin rute fram mot den store dagen, sier Norbakken til Sandnesposten.

Les også: 40-årsjubilant framstår i ny drakt

Oratoriet «Messias» er i tre deler. Det starter med profetien om Messias og himmelske kunngjøringer om Kristi fødsel, og forløsning av menneskeheten gjennom hans komme. I siste del uttrykker «Messias» tro på vissheten om evig liv gjennom Kristus som frelser.

Anerkjente solister

Det er ikke bare Gand kirkekor som trenger å være på sitt aller beste denne kvelden. Kirken har hyret inn fire velrenomerte solister til den spesielle anledningen.

– De to kvinnestemmene skal synges av Hege Kristin Kjærvoll (sopran) og Jorunn Lovise Husan (alt). På herresiden har vi også hatt hell og dermed kvalitet med oss. Ola R. Vik skal berike oss med sin tenorstemme, mens dyktige Leif Jone Ølberg er vår bass for den store anledningen, sier Norbakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KANTOR: Her er Bengt Norbakken (bak flygelet) sammen med trompetist Espen Behrens og sopran Hege Kristin Kjærvoll i Gand kirke.

Bengt Norbakken forteller at inngangsbilletten koster 200 kroner. Billetter kan kjøpes i døren. Det kan være en fordel å være tidlig ute, for da «Messias» ble framført i Gand kirke 11. desember 2016, var kirkerommet fylt til siste sete.

Les også: «Messias» fylte Gand kirke

27. november er langt i fra den eneste dagen Gand menighet byr på aktivitet.

Bursdagen feires hele uken, og torsdag 29. november kl. 19.00 åpner de også dørene med:

  • Enkel servering, bursdagssang og kake.
  • Kåseri av kunstner Per Odd Aarrestad.
  • Betydningen av kirkebygget for grupper i menigheten.
  • Presentasjon av menighetsblad på nett.
  • Sang og flott musikk.
  • Kveldsmesse i kirkerommet.

Programmet i jubileumsuken er planlagt slik:

23. nov, 17.00: Familiemiddag på Åpen familie
27. nov, 19.30: Gand Kirkekor presenterer «Messias».
28. nov, 18.00: Salmetime i kapellstovå, (Julebygda).
01. des, 12.00: Julemessen for 50. gang.
02. des, 11.00: Gudstjeneste med Gand-speiderne
02. des, 17.30: Stille natt, Hellige natt m/Rune Larsen

LOKAL STØRRELSE: Bass/baryton Leif Rune Ølberg er ikke ukjent for publikum i Gand kirke. Her er han i aksjon under en nyttårskonsert i foajeen. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...