Stort karneval på biblioteket

FULLT HUS: Både store og små koste seg med latinamerikanske rytmer og dans. Foto: Frode Olsen

Over store deler av verden holdes det karneval i februar måned. Da Sandnes bibliotek åpnet dørene for de aller yngste lørdag, var det mange som kom.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Tradisjonen med karneval i februar stammer opprinnelig fra katolske land som praktiserer fastetid i forkant av påsken. Karneval, som opprinnelig betyr «farvel til kjøttet», er oppstått som en fest hvor folk spiser og koser seg sammen før fastetiden.

Barna som møtte opp på biblioteket hadde nok ikke dette i tankene, men at de koste seg er det liten tvil om. Ansatt ved biblioteket, Karina Nærheim, tok imot veldig mange feststemte barn. Mer enn hun hadde forventet.

– Det kom utrolig mange allerede fra starten, men det er jo bare kjekt. I løpet av dagen tilbyr vi verksted, dans, ansiktsmaling og det som hører med. I år holder vi karneval litt tidligere enn vanlig fordi det krasjer med vinterferien til skolen, sier Nærheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE KOM: Karina Nærheim fikk travle tider på jobb i forbindelse med karnevalet. Foto: Frode Olsen

Ansiktsmaling var et veldig populært innslag, og Karolaine Lima brukte sine kunnskaper for harde livet. En av de første i stolen var snart fire år gamle Hamina Hamre. Hun ville gjerne fremstille en vakker prinsesse.

– Se, jeg fikk glitter i ansiktet også, sier Hamina med nesten helt rosa ansikt.

Folk strømmet til for å se og delta i underholdingen som ble holdt i det ene hjørnet av biblioteket.

PRINSESSE: Karolaine Lima (18) gjorde Hamina Lima (4) om til en prinsesse med glitter og maling i ansiktet. Foto: Frode Olsen

KOSTYMER: Noah Lerseth, Alex Ngyen og Isac Lerseth kom ferdig pyntet til biblioteket. Foto: Frode Olsen

FØRST UT: Fire år gamle Tilde var en av de aller første som ble pyntet litt ekstra til karnevalet. Flavia Renø (t.v) driver med dette profesjonelt. Foto: Frode Olsen

VERKSTED: I den kreative avdelingen kunne barna fritt utfolde seg innen kunst og håndverk. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...