– Strikking gir meg god helseeffekt

NY KOFTE: Helen Olsen har laget et nytt design som kalles Gandsfjord-kofta. Foto: Privat

Helen Olsen har lenge hatt en drøm om å gi ut en bok. Nå blir drømmen til virkelighet for kvinnen fra Norestraen. 80 sider med forskjellige strikkeoppskrifter lanseres til høsten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnesposten har tidligere skrevet om Helen Olsen fra Norestraen, og hennes forkjærlighet for strikking. I fjor lanserte hun Norestraen-kofta og sykkelkofta, og nå har hun flere spennende prosjekt på gang.

Les også: Har designet egen Norestraen-kofte

– Min store drøm om å gi ut bok blir virkelighet. Boken kommer til høsten. Den inneholder 80 sider med oppskrifter/mønster og bilder av kofter, gensere, kjoler og topper. Boken heter «To gode venner, en rett og en vrang». Koften på omslagsbildet er et nytt design. Helen-kofta hentet jeg inspirasjon fra i den tradisjonelle typiske koftemønsterstilen. Jeg har brukt forskjellige blåfarger, da blått er min favorittfarge, sier Helen Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY BOK: Til høsten lanseres denne boken til glede for strikkeglade folk. Foto: Privat

At strikking utgjør en sterk hobby hos Helen Olsen, hersker det liten tvil om. For hennes vedkommende fører også strikkingen til at hverdagene fortoner seg noe enklere.

– Jeg er diagnostisert med RLS (restless legs syndrome), og stikking gir meg en veldig god helseeffekt. Jeg ønsker å skape et uttrykk som gjenspeiler kvalitet og god passform til alle. Mine designkjoler er laget med tanke på at alle skal føle seg fin i en kjole uansett fasong og størrelse, sier Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIDLØS KJOLE: Oppskriften til denne kjolen kommer i boken til høsten. Foto: Privat

Det aller «hotteste» produktet hun nå lanserer er Gandsfjord-kofta.

Les også: Nå har Helen Olsen designet sykkelkofte.

– Mønsteret henter inspirasjon fra Gandsfjorden i Sandnes og representerer det maritime som bølgeskvulp, solnedgang og fugleliv. Jeg har laget både kofte, genser og kjole, sier hun.

Lærte av mor

Helen Olsen forteller at strikkegleden ikke kom rekende på en fjøl.

– Det er rik tradisjon på håndarbeid i min familie, og som liten lærte mor meg å strikke min første genser. Strikking har i alle år vært en stor del av meg. De to siste årene har jeg begynt å lage egne design. Jeg lager designerkjoler, kofter, gensere, topper og alt er håndstikket med kjærlighet, Jeg ønsker å spre strikkeglede og håper at jeg kan inspirere andre til å ta pinnene fatt, sier Helen Olsen.

KJOLE: Gandsfjors-kofta kan lages som både genser eller som denne kjolen. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...