SV kjemper knallhardt for bedre parkering på Ganddal

VIL FORBEDRE: Heidi Bjerga vil høre om ordfører Stanley Wirak og Sandnes kommune kan gjøre lokale tiltak for at parkeringsmulighetene ved Ganddal stasjon blir tilfredstillende. Foto: Frode Olsen

Gruppeleder for SV, Heidi Bjerga, har i flere politiske sammenhenger forfektet at kommunen må gjøre samtidige tiltak slik at det vil være lettere for reisende å velge kollektiv løsning.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2018 kl 07:15

NYE BOMRINGER: Bymiljøpakke Nord-Jæren er i ferd med å realiseres. Intensjonen er som mange vet iblandet et mål om nullvekst i biltrafikken. Rushtidsavgift er et av tiltakene som gjøres med hensikt å flytte flere bilister over til kollektiv transport eller sykkel.

Les også: P-kaos på Ganddal, og verre kan det bli

Gruppeleder for SV, Heidi Bjerga, har i flere politiske sammenhenger forfektet at kommunen må gjøre samtidige tiltak slik at det vil være lettere for reisende å velge kollektiv løsning.

Ganddal stasjon utgjør et eksempel som allerede før bomringen har altfor få parkeringsplasser sammenlignet med behovet. Heidi Bjerga har gjort flere henvendelser til fylkesrådmannen med ønske om at de tar grep i situasjonen. Svarene Bjerga får, er oppsummert at fylkesrådmannen ser det som mer ønskelig å knytte bussalternativene i området tettere til togstasjonen.

– Innfartsbetjeningen har i dag plass til rundt 30 biler. Ankomsten til Ganddal stasjon består i dag av et lokalt veinett, hvor det ikke er ønskelig med økning i biltrafikken. Dessuten har dagens situasjon på Ganddal begrensede muligheter for utvidelse. Brukerbetaling kan vurderes for å sikre at parkeringsplassene forbeholdes trafikantgruppene med størst behov, skriver fylkesrådmannen i sitt svar til Heidi Bjerga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRANGT OM PLASSEN: Heidi Bjerga (SV) vil ta opp utfordringene på Ganddal i Regionalplan Jæren, hvor hun sitter i styringsgruppen. Foto: Frode Olsen

Det svaret stanser ikke Heidi Bjerga i sin kamp for å gjøre det enklere for folk å parkere i området. Nå tar hun to nye grep.

– Ganddal stasjon er et sentralt knutepunkt. Og det er ikke mindre sentralt i forbindelse med at det faktisk ligger utenfor bomringen som åpner 1. oktober. Jeg kommer til å følge opp dette med spørsmål til ordføreren for å høre hva han kan gjøre med tanke på å bedre situasjonen når det gjelder parkering på Ganddal, sier Heidi Bjerga.

Les også: Stemte for «park and ride» ved Ganddal stasjon

Gruppelederen i SV sitter også i styringsgruppen for Regionalplan Jæren. I kommende møte vil Heidi Bjerga ta opp utfordringene knyttet til nettopp parkeringsutfordringene ved Ganddal stasjon.

– Prinsippet om en kort bilreise som avløses av en lengre kollektivreise, tilsier at det er stasjonene sør for Sandnes som er viktigst å satse på når det gjelder innfartsparkering for bil. Øvrige stsjoner og holdeplasser bør ha parkeringstilbud slik at det alltid skal være mulig å kjøre til stasjonen for å ta tog videre. Parkeringsmulighetene trenger ikke være spesielt tilrettelagte for pendlerne. Prioritert stasjoner vil typisk være Øksnevadporten, Klepp, Nærbø, Varhaug og Bryne. jeg mener Ganddal må inn på den listen, og fikk lovnader om at dette blir tatt opp til vurdering, sier Heidi Bjerga.

KJEMPER: Heidi Bjerga (SV) fortsetter kampen for at folk enklere skal kunne benytte seg av kollektive løsninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...