SV vil droppe hele SFO

VIL ENDRE: Heidi Bjerga brukte noe av tiden til å fortelle om partiets forhåpninger om å reorganisere skolehverdagene til elevene i Sandnes og gjerne landet forøvrig. Hun mener bestemt heldagsskole er veien å gå. På den måten slipper foresatte SFO-avgift, og tiltaket vil forbedre elevenes muligheter for bedre resultater og mer fritid. Foto: Frode Olsen

Sosialistisk Venstreparti ønsker at foreldre skal slippe å betale for at barna skal oppholde seg på skolefritidsordninger. De foreslår utvidet skoledag som løsning.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Gruppeleder i Sandnes SV, Heidi Bjerga, er innstilt på at partiet skal forsterke kampen mot det hun kaller for en helt unødvendig utgift foreldre blir utsatte for i form av SFO.

– Skole skal være gratis i Norge. Vi mener det er på tide å forlenge skoledagen for alle med noen timer, og det skal være kostnadsfritt for foreldre og andre foresatte, sier Bjerga.

Stemoderlig behandlet

Gruppelederen forfektet partiets syn da de var samlet til årsmøte i Sandnes. Heidi Bjerga mener langt på vei at SFO i alt for mange år mer eller mindre har fungert som en betalt barnevakt for foreldrene.

– Ved å innføre lengre skoledag vil elevene kunne gjøre lekser på skolen, og på den måten være klare til fritidsaktiviteter eller andre gjøremål ved skoleslutt. Sandnes SV ønsker en langt større helhetlig tankegang når det kommer til elevenes skoledag, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FINT BESØK: Sandnes SV gledet seg over at fungerende partileder Kirsti Bergstø kom til årsmøtet i Sandnes. Her er gruppeleder Heidi Bjerga i dialog med Bergstø før årsmøtet startet. Foto: Frode Olsen

Bjerga sier at SFO-tiltakene i Sandnes i alt for langt tid har blitt stemoderlig behandlet. SV-lederen er overbevist om at også elevene vil sette stor pris på at SFO blir erstattet av lenger skoledag.

– Når vi er rundt og snakker mer barna så jubler de formelig over denne tanken. En slik type organisering vil være avlastende med tanke på gjennomføringen av skolearbeidet og leksene. Det vil igjen trolig heve resultatene til elevene, sier Bjerga.

Vil forhandle med tillitsvalgte

Hun forteller også at da SV var blant posisjonspartiene fikk gjennom et forslag om prøveordning for én skole i Sandnes.

– Etter at vi brøt med posisjonen ble ikke forslaget fulgt skikkelig opp. Jeg vet at også Arbeiderpartiet nå er på gli i retning vår tankegang om heldagsskole, sier hun.

I følge Bjerga er det ikke bare å banke et slikt politisk forslag på bordet. En god del organisering må eventuelt gjennomføres.

– For å få til dette må vi selvsagt forhandle med de tillitsvalgte. Vi må diskutere løsninger og se nøye på årshjulet for lærere og ansatte. Praktiske ordninger for mat til elevene og andre ting må selvsagt klareres, sier Bjerga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...