Svihus kåret til «Årets svilandsbu»

TAKKET: Tor Arne Svihus ble hedret med tittelen «Årets Svilandsbu 2017». Foto: Frode Olsen

Det var tendenser til jubel i Sviland kapell da Tor Arne Svihus fikk utmerkelsen som «Årets svilandsbu».

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2017 kl 17:10

På Sviland har de en tradisjon for å kåre årets Svilandsbu. Det skjer i forbindelse med at innbyggerne alltid synger julen inn i fellesskap. Det var leder av bydelsutvalget, Leidulv Harboe, som annonserte Svilandsbu nummer 16 i rekken.

– Utmerkelsene har gjennom årene gått til et vidt spekter av kategorier. Vi har hatt enkeltpersoner som har stått lenge i arbeid, og lag eller foreninger som på ulikt vis har gjort ekstraordinær innsats. Også i år hadde vi mange gode kandidater å velge mellom. Valget falt på Tor Arne Svihus. Han er en flink organisator, og etter det folk sier, gjennomfører han alltid med et kaldt hode. Tor Arne Svihus er en person som gjør det umulige mulig, sier Harboe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GAVE: Leidulv Harboe fra bydelsutvalget med det synlige beviset Tor Arne Svihus kunne ta med seg hjem sammen med hedersordene. Foto: Frode Olsen

Tor Arne Svihus ble for alvor kjent i Sandnes da han gikk til innkjøp av et misjonærtelt. Det reiste han like godt opp på grusplassen bak fortballbanen, og har de to siste årene ønsket bygdas innbyggere og andre hjertelig velkomne til Oktoberfestival. Mannen med James Bond-utseende er også kjent på Sviland for Arnefestene.

– Dette er en utmerkelse jeg setter veldig stor pris på. Tusen takk de dem som nominerte meg, og til bydelsutvalget som fant mitt kanditatur verdig, sier Tor Arne Svihus fra gullmikrofon i Sviland kapell.

Sang for full hals

Det ble en usedvanlig hyggelig ettermiddag i kapellet. Det er ikke alle bygder på denne størrelsen som kan skilte med fire kor og eget korps.

Artikkelen fortsetter under bildet)

SAMMEN: Både store og små gledet forsamlingen med samstemt sang. Foto: Frode Olsen

Korpset, som også teller musikanter fra Høle, viste seg fra en overraskende god side. Svilandskarane var også på plass sammen med både skolekor og barnegospelkoret. Koret med det artige navnet Glede, fremførte også sanger.

Dette var likevel folkets og Tor Arne Svilands fellesaften. Sjelden har så mange mennesker fra en menighet sunget så levende og godt ut som innbyggerne gjorde etter velkjente julesalmer som «Det lyser i stille grender» og «Deilig er jorden».

STAUTE: Ni trauste Svilandskarar sang i kapellet andre søndag i advent. Foto: Frode Olsen

FULLT HUS: Da arrangementet startet var det fullt både nede og oppe på galleriet. Foto: Frode Olsen

FLOTT VÆR: Sviland kapell i all sin prakt den 10. desember 2017. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...