Sykkel-Borgli med i sikringen av havarert fregatt

SIKRINGSARBEID: Stine Borgli skulle gjerne viet mer tid til sykkelsetet, men kombinerer fint oppkjøring til ny sesong med arbeidet som kreves rundt den havarerte fregatten i Bergen. Foto: Jan Ove Hanasand

I november reiste Stine Borgli til Bergen for å være med på sikringsarbeidet rundt den havarerte fregatten, KNM Helge Ingstad. Sykkelutsyr er også viktig under oppholdet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2018 kl 11:09

Landslagsrytter Stine Borgli fikk en annerledes inngang til julen enn det hun hadde sett for seg. Som ansatt i Kystverket, ble hun kalt inn til å bidra med sikringsarbeidet til fregatten KNM Helge Ingstad, som forliste i Hjeltefjorden utenfor Bergen.

– Jeg er ansatt som depotmannskap gjennom brannvesenet. I utgangspunktet en nullprosentstilling, som krever at jeg jevnlig holder meg oppdatert og i beredskap til ulykker på vann. Etter at depotmannskap fra Bergen hadde vært her i ti dager, var turen kommet til Rogaland. Jeg reiser tilbake til Sandnes på søndag. Da har jeg arbeidet her i ti dager, sier Stine Borgli.

Jobben går ut på å sørge for at de operative tjenestene har det nødvendige av utstyr, samt sjekke at lenser og annet utstyr ligger og fungerer som de skal.

– Vi har en teltgarasje tre til fire nautiske mil fra havaristen. Det har vært lærerike dager med mye aktivitet både i båt og på land, forteller Borgli fra Bergen.

Tok med sykkel

Ti dager er for lenge for den ambisiøse landeveisrytteren uten trening. Derfor kjørte hun egen bil til Bergen, med sykkelen på taket.

– Jeg hadde nok klart tre dager kun med joggesko, men sykkelen måtte med. Jeg har med mølle, slik at jeg slipper å kjøre ute på denne årstiden. Da måtte jeg hatt med mye mer utstyr. Nå står sykkelen inne på hotellrommet, og det er også treningsstudio i nærheten av hotellet jeg bor på, sier Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JOBB: Stine Borgli varierer med arbeidshjelm den tiden hun er i Bergensområdet på jobb for Kystverket. Syklingen skjer innendørs på medbrakt mølle. Foto: Jan Ove Hanasand

Med arbeidsdager opp mot 14 timer, er det smått med tid til effektiv trening.

– Det har blitt en del styrketrening og intervaller. De lange turene får jeg ikke gjort mens denne jobben gjøres. Når det er sagt, så kan intensive og kortere økter også passe fint inn i totalen, sier hun.

Tenker på OL i 2020

2019-sesongen blir meget viktig for Sandnes-kvinnen. I september 2019 kjøres det VM på landevei i engelske Yorkshire, og det er i år det norske laget skal samle nok poeng til å få med mer enn én rytter til OL, som var tilfellet i sist mesterskap.

– Det mener jeg Norge har gode forutsetninger til å klare. Målsettingen min er selvsagt å beholde plassen på det norske laget. Nå har jeg to VM bak meg og klatret 30 plasser fra det ene til det andre VM-året. I vår skal det norske laget trolig delta i et ritt nettopp i deler av VM-løypene. Der håper jeg å bli tatt ut. Jeg starter konkurransesesongen relativt tidlig, med ritt i Belgia 1. mars.

OL i Tokyo

Stine Borgli innrømmer at en deltakelse i Tokyo-OL fra 24. juli til 9. august 2020, er et mål. Da er norsk og individuell poengsanking en nøkkel i 2019.

– Tidligere har jeg ofte valgt å bli hjemme for å kjøre Norgescup mens det finnes UCI-ritt i Europa hvor de aller beste kanskje ikke er med. I år prioriterer jeg muligens annerledes når slike muligheter til poengfangst oppstår, sier Borgli.

Men først av alt skal hun gjøre ferdig jobben med å sikre havaristen og miljøet rundt.

– Det er spennende arbeid. Som det ser ut nå, er vår oppgave ikke så veldig komplisert med tanke på olje- og dieselsøl, men vi utgjør en del av apparatet som skal sørge for å heve denne båten på tryggest mulig måte, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...