Har ikke fungert på et halvt år: Sykkeltelleren som parkerte

UTE AV DRIFT: Sykkeltelleren i Elvegata har ikke virket skikkelig på et halvt år. Bildet er tatt da ordfører Stanley Wirak i 2013 var den første syklisten som ble registrert av telleren.

Sykkeltelleren i Elvegata har det siste halvåret kun vist hvor mange syklister som passerer i nordlig retning. De siste ukene har telleren vært helt ute av drift.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2017 kl 12:07

SYKKEL: – Telleren har ikke fungert skikkelig siden Blinkfestivalen i sommer. Dette har resultert i at det kun er syklistene som passerer i nordlig retning som har blitt telt. Grunnen til at telleren ikke har virket i det hele tatt den siste tiden er at vi jobber med å finne feilen, sier ingeniør Torstein Dahle i Sandnes kommune.

Ukjent årsak

Flere syklister har tatt kontakt med Sandnesposten og lurt på hvorfor telleren ikke lengre registrerer tallet på syklister som passerer.
Hva som er galt med telleren vet man ennå ikke, men Dale tror ikke at hærværk er årsaken.

– Det vi vet er at problemet startet under Blinkfestivalen i fjor sommer, men så langt virker det ikke som om problemet kan tilskrives hærverk eller sabotasje. Produsenten holder nå på med å finne feilen, og vi håper vi snarlig finner en løsning, sier han.

Usikre tall

Sykkeltelleren i Strandgata kom opp i 2013 og er den eneste kommunale telleren i Sandnes. Ordfører Stanley Wirak var den første syklisten som ble registrert og han minnet da om at Sandnes hadde lange tradisjoner som sykkelby.

Målet for kommunen er at sykkeltelleren skal være med på å bidra til å dokumentere utvikling og variasjon i sykkelmønsteret i Sandnes. I tillegg til å vise hvor mange syklister som passerer daglig viser telleren også hvor mange syklister det har passert så langt i år. Tallene skal tjene som et nyttig verktøy når kommunen skal vurdere sykkelbruk og sykkelruter i framtiden.

Dale innrømmer at den ødelagte telleren kan komme til å skape problemer i forhold til dokumentasjon og sammenlikning med sykkeltall fra tidligere år.

– At vi kun har tall for en retning vil skape usikkerhet, det betyr igjen at vi må basere en del av tallene på gjennomsnittsantakelser og liknende beregninger. Det er selvfølgelig heller ikke optimalt at den nå har vært ute av drift i begge retninger en stund, men vi håper å få rettet dette opp om kort tid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...