Sandnes taper terreng: Syklistene ikke fornøyd med egen by

SAKKER AKTERUT: Sandnes vil gjerne fremstå som sykkelby nummer én, men sakker akterut på en ny kåring som Syklistenes Landsforening har gjort. Byen taper også terreng til Stavanger. Foto: Trond Eirik Olsen

Stavanger øker forspranget til Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2016 kl 22:39

SYKKELBYEN: I en fersk kåring som syklistenes landsforening har gjort av Norges beste sykkelbyer havner Sandnes helt nede på 13. plass. Det er fire plasser ned fra en tilsvarende kåring i fjor der Sandnes havnet på 9. plass. I kåringen, som startet i 2008, har Sandnes aldri tidligere hatt dårligere resultat. Kåringen er basert på hvilke opplevelse hverdagssyklistene har av sin egen by. 2548 syklister i 30 av landets byområder har svart på spørsmål på alt fra trygghet og fremkommelighet til vedlikehold og sykkelparkering. Lillestrøm er i år kåret til Norges beste sykkelby, mens Stavanger tar et byks opp fra sjuende til femteplass.

Ting på gang

Styremedlem Skjalg Omdal i Syklistenes Landsforening Nord-Jæren synes det er trist å observere at Sandnes, som tidligere har vært kjent som Norges fremste sykkelby sakker akterut, men han legger til at bildet ikke er helsvart.

– Det er ting på gang med sykkelstamvei fra Stavanger og når denne står ferdig vil det bedre forholdene og kunne gi mer positive utslag for Sandnes, sier han.

Omdal viser i denne sammenheng også til Standgata der forholdene for syklistene i dag er svært dårlig i forhold til vedlikehold og oppgradering av sykkelstier.

– Jeg regner med at Strandgata og Norestraen er et område som blir oppgradert når det kommer bussvei. Mange passerer gata på sykkel daglig og er forholdene vanskelige viser det seg nok også igjen på resultatene når man skal evaluere forholdene, sier han.

Kan gjøre mer

Omdahl tror heller ikke utslagene kommer av at Sandnes har blitt en dårligere sykkelby det siste året.

– Noe av forklaringer ligger nok i at andre byer har satset mer og blitt bedre. Stavanger har eksempelvis gjort mye både i forhold til etablering av sykkelgater og det å få på plass flere muligheter for sykkelparkering. Det har vært en bevisst satsing som har gitt resultater, sier han og fortsetter;

– Sandnes kan nok gjøre mer i forhold til vedlikehold og skilting av eksisterende sykkelveier og vi håper det blir tatt nødvendige grep for å heve byen til den standarden den bør ha i forhold til syklister. Spesielt i sentrum gjenstår det mye.

Leder Astid Vevle i Syklistenes Landsforening Nord-Jæren viser til at det trengs forbedringer på hele Nord-Jæren.

– I hele området er det behov for et mer sammenhengende sykkelveinett samt bedre standart på veienettet. I tillegg er det behov for bedre sykkelparkering ved kollektivknutepunkt. Plasseringen av sykkelstativ kunne også vært bedre, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...