Syklister fikk 1150 kroner i bot etter politikontroll

KONTROLL: Fredag morgen kontrollerte politiet syklister i Strandgata og ved Sandved skole. Foto: Politiet

Politiet har den siste måneden vært rundt på flere skoler for å passe på at alle har lys på sykkelen. Fredag morgen var det de voksnes tur.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

TRAFIKK: Fredag morgen, fra 05.45 til 07.45 tok politiet oppstilling i Strandgata. For én gangs skyld var det likevel ikke bilistene som skulle kontrolleres, det var syklistene. Resultatet var relativt oppløftende. Av 83 syklister fikk tre en bot på 1150 kroner for feil eller mangler ved lys. Ytterligere 20 ble anbefalt å utbedre lyset for å bli bedre synlig i trafikken.

– Selv om man bruker lys, bør man også bruke refleks, og godt synlig tøy når man ferdes på sykkel, sier trafikkansvarlig i Sør-Vest politidistrikt, Georg Grødem, i en pressemelding.

Senere på morgenen ble kontrollen flyttet til Sandved barneskole. Der var ikke resultatene like gode. Av 30 kontrollerte syklister, var 17 uten skikkelig lys. De 17 barna med mangler på sykkelen fikk med seg en kontrollseddel hjem til de foresatte, og bruksforbud på sykkelen fram til manglene er utbedret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...