Sandnesposten A/S

Talentfulle jenter med store drømmer

SVØMMETALENTER: 15-åringene Martine Hallberg og Eline Vik deltar i Senior-NM i svømming denne helgen. Foto: Privat

To 15 år gamle jenter deltar i norgesmesterskapet i svømming kommende helg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Høsten 2016 ble spesiell for Sandnes Svømme- og Livredningsklubbs Martine Hallberg og Eline Vik. De ble de første på mange år fra Sandnes, som klarte nåløyet og ble tatt opp til Juniorlandslagsgruppen i svømming. Svømming er en idrett som krever mye trening og jentene valgte tidlig at svømming var så gøy at de nå bruker over 20 timer i uken på idretten sin.

I tillegg bruker de alle ferier på treningsleirer, ofte i utlandet for å kunne trene i 50-metersbasseng.

Drømmer om OL

Fra sitt «hjem» i Giskehallen forteller de årene bak suksessen og hva de tenker om framtiden.

– Hva er det med svømming som gjør at dere er villig til å bruke så mye tid på idretten deres?

– Det som er det morsomste med svømmingen må være det gode miljøet man blir en del av. Man føler nesten at man er en liten familie, forteller Martine Hallberg og fortsetter:

– Jeg har fått veldig mange gode venner på svømmingen opp i gjennom årene og setter stor pris på å få trene med dem hver dag. Det er også selvfølgelig veldig gøy å gjøre noe man føler at man mestrer, og hele tiden finne nye ting å gjøre bedre for å utvikle seg som svømmer.

Eline Vik er enig og legger til:

– Og så møter vi mange flinke svømmere fra hele landet i konkurransene vi er med på, som vi ellers ikke hadde blitt kjent med.

– Når en bruker så mye tid på idretten sin har dere vel noen drømmer om fremtiden?

– Min drøm er å ta medalje i OL, sier Eline før Martine legger til

– Å få delta i de store internasjonale mesterskapene som OL, VM og EM. Det er målet mitt.

Dale Oen som forbilde

Jentene er tydelige på at det er langsiktige drømmer og ikke noe som de bruker mye tid å tenke på til daglig. Denne våren er det å kvalifisere seg til sommerens EYOF (European Youth Olympics Festival) i Ungarn som er hovedfokus. Begge har en god mulighet til å klare kravene, men det er så få som får delta at det er ikke sikkert at de får dra selv om kravet er nådd.

– Har dere noen forbilder?

– Mitt forbilde er Alexander Dale Oen. Han er forbildet mitt fordi han var en utrolig flink svømmer, men også ikke minst fordi han var et menneske som brydde seg om alt og alle. Han viste mange gode holdninger og viste at man kunne være en individuell toppidrettsutøver og likevel være opptatt av å ta vare på konkurrentene sine og medmennesker rundt seg, forteller Martine.

– Aleksander Dale Oen og Katinka Hosszu, kommer det fra Eline.

Kantika Hosszu er en ungarsk superstjerne som begge jentene har fått lov til å møte under det internasjonale stevnet «Bergen Swim Festival»

Ni fra SSLK til NM

Til helgen arrangeres norgesmesterskapet for senior i Bergen, et mesterskap begge jentene gleder seg veldig til.

– Det er alltid god stemning og det er stas å få være med og representere klubben, fremhever Martine.

Selv om de bare er 15 år har de en god mulighet til å gjøre flotte prestasjoner i møte med mer erfarne utøvere. Sandnes Svømme- og Livredningsklubb stiller med ni svømmere i konkurransen, så det er en god gjeng som drar til Bergen.

En uke etter Norgesmesterskapet drar jentene med landslaget til Kypros for en ukes treningsleir.

– Jeg gleder meg veldig til å dra på leir med landslaget, sier Eline og Martine forventningsfullt.

Begge går på Skeiene Ungdomsskole og er heldige med at skolen strekker seg langt for å legge til rette for at de skal kunne kombinere skole og en svært aktiv fritid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...