Tar blomsterdrømmen fra kjelleren til egne lokaler

EGEN BUTIKK: Anette Oftedal Aukland (til høyre) følger drømmen og tar Blomsterboden fra sin egen kjeller til egne lokaler i Gamle Ålgårdsveien. Bianca Bertelsen jobber som deltidsansatt i butikken. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Et og et halvt år etter Anette Oftedal Aukland startet blomsterdrømmen i egen kjeller på Austrått går turen sammen med Bianca Bertelsen til større lokaler på Håbet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 09:08

– Det er jo litt spennende, men jeg er helt sikker på at det kommer til å gå fint, sier Anette Oftedal Aukland.

Det er ikke mer enn ett og et halvt år siden Anette Oftedal Aukland startet blomsterdrømmen da Blomsterboden åpnet på Austrått.

Butikklokalene var hjemme i kjelleren. Men 30 kvadratmeter viste seg raskt å være for lite.

– Pågangen av kunder har bare økt, så jeg trengte mer plass, forteller Oftedal Aukland.

Startet som kunde

Da passet det godt at det perfekte lokalet var ledig i Gamle Ålgårdsveien 170.

– Her har det tidligere vært fiskebutikk, møbelbutikk og MC-lokaler, for å nevne noe. I nyere tid har lokalene blitt rustet kraftig opp, og vi har også gjort mye før vi flyttet inn, forteller Oftedal Aukland som har mange år i blomsterbransjen bak seg.

– I 2003 overtok jeg Havanna Blomster ved Havannasenteret. Dessverre var senteret på vei ned, så jeg gav meg før det gikk skikkelig ille. Etter det har jeg jobbet ved flere blomsterforretninger fram til jeg startet Blomsterboden i kjelleren hjemme på Austrått for halvannet år siden, forteller hun.

Med seg har hun Bianca Bertelsen som deltidshjelp i butikken.

– Jeg har vært kunde lenge, og har nå endt opp bak disken selv, sier Bertelsen fornøyd.

Kurs

Hun er også én av flere som lærer mer om blomsterfaget gjennom Oftedal Auklands kursvirksomhet.

– Jeg har tidligere holdt kurs og skal fortsette med det i butikken, sier hun.

Bak disken er også fagbrevet hun tok i 2002 som blomsterdekoratør godt synlig.

Gjennom Blomsterboden binder hun blomster, lager buketter, oppsatser, brudebuketter og bårekranser for å nevne noe.

– Vi driver også med hjemkjøring, så det skal bli nok å henge fingrene i, sier Oftedal Aukland og

Utenfor bomringen

Lokalene i Gamle Ålgårdsveien mener de to er perfekte av mange grunner.

– For det første ligger vi like ved en trafikkert innfartsåre mot Sandnes. Dessuten er Bogafjell, som ikke er langt unna, bygget mye ut. I tillegg kommer vi til å ligge utenfor den kommende bomringen, slik at folk utenfor sentrum kan benytte seg av oss uten å måtte kjøre gjennom bom, oppsummerer de to.

Nå er det imidlertid førjulstiden som står for tur. Da regner blomsterduoen med stor pågang fra folk som ønsker klassiske juleplanter til dekorasjoner og sammenplantinger.

GOD BELIGGENHET: Lokalene ligger like ved en innfartsåre til Sandnes. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...