Tar opp Veterinærinstituttet i Stortingets spørretime

VIL MOBILISERE: – Nå må matfylket Rogaland mobilisere for fullt for å sikre en oppbygging av beredskapen i fylket og ikke den avviklingen som regjeringen nå gjennomfører, sier Geir Pollestad. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) vil ha oppbygging, ikke nedbygging av Veterinærinstituttet i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2019 kl 07:38

Byggingen av det nye Veterinærinstituttet på Ås på Østlandet har pådratt seg en kostnadssprekk på vel 20 millioner kroner. Som følge av dette må Veterinærinstituttet i 2019 spare 20 millioner kroner.

Les også: Veterinærinstituttet svekkes i Sandnes

Det betyr omstilling, noe som får konsekvenser for Veterinærinstituttet flere steder i landet. Også på Høyland i Sandnes vil innsparingene få konsekvenser. Der skal all laboratorieaktivitet legges ned, og ingeniører som arbeider med dette mister jobben.

Det får Geir Pollestad (Sp) til å reagere:

– Denne saken handler om mye mer enn åtte ansatte på Veterinærinstituttets avdeling i Sandnes. Denne saken handler om nedbygging av beredskapen i husdyrfylket Rogaland. Det er alvorlig.

– Vanskeligere for bøndene

Stortingspolitikeren peker på at praktiserende veterinærer i fylket vil få betydelig større avstand til den veterinærfaglige kompetansen som Veterinærinstituttet står for.

– For bøndene vil det bli vanskeligere og dyrere å få obdusert dyr ved mistanke om alvorlig sykdom, sier han og fortsetter:

– Det er landbruksministeren sitt ansvar at dette nå skjer. Veterinærinstituttet er direkte under Bollestads ansvar og nedbyggingen er et direkte resultat av manglende finansiering. Jeg vil derfor utfordre henne alt i spørretimen på onsdag.

Kalt inn på teppet

Pollestad oppfordrer matfylket Rogaland til å mobilisere for fullt for å sikre en oppbygging av beredskapen i fylket.

– Og ikke den avviklingen som Bollestad og regjeringen nå gjennomfører, sier han.

Bollestad har på sin side kalt Veterinærinstituttets ledelse inn på teppet.

– De må ha en veldig god grunn for at jeg som landbruksminister skal akseptere dette, sier Bollestad til Stavanger Aftenblad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...