Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Tar tid å spille inn mange nye

Niels Vorthoren var ett av få lysglimt i treningskampen mot EIK lørdag. Foto: Rune Eikeland

Niels Vorthoren blir et sentralt oppspillspunkt for Sandnes Ulf denne sesongen. Enten som midtspiss eller i en litt dypere rolle. Mot EIK var han ett av få lysglimt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2018 kl 07:41

Sandnes Ulf og EIK serverte ingen stor forestilling foran rundt 200 tilskuere på Ålgård Stadion lørdag ettermiddag. EIK lå bakpå og satset på kontringer, noe som skulle passe Sandnes Ulf perfekt for å trene på å møte Strømmen i første seriekamp 2. april.

Problemet var bare at Sandnes Ulf slet voldsomt med å låse opp forsvaret til andredivisjonslaget. Den eneste muligheten i førsteomgangen fikk midtstopper Jasmin Bogdanovic, da han headet over på et hjørnespark. That's it.

To kjappe mål

Etter pause sendte Sandnes Ulf flere mann i angrep, noe som åpnet kampen litt mer opp i begge ender. EIK ble presset lenger tilbake på banen, men fikk også bedre rom å kontre i, og det var også EIK som scoret først på et straffespark forårsaket av Akinshola Akinyemi. Kenneth Grande var sikker fra straffemerket og dermed 0-1 etter 67 minutter.

Sandnes Ulf kom imidlertid raskt tilbake ved innbytter Vegard Erlien. Han satte ballen enkelt i mål etter fint forarbeid av Kent Håvard Eriksen.

Ingen av lagene maktet å skape all verdens etter de to kjappe målene. Kampen endte 1-1.

Vorthoren god

På plussiden hos Sandnes Ulf er det verdt å nevne dagens kaptein, Niels Vorthoren. Med sin myndige stemme, dirigerte han troppene først fra sin rolle bak Eriksen topp, men i perioder i førsteomgangen var han også midtspiss og oppspillspunkt.

– Jeg er en spiller som liker å spille i forskjellige posisjoner, og det er greit å prøve litt forskjellig før sesongen starter. Vi håper at slike endringer underveis i kampene også kan gi litt trøbbel for motstanderne, sier Vorthoren til Sandnesposten etter kampen.

– Hvis motstanderlagene ligger lavt på oss, kan det være et alternativ å ha meg som et oppspillspunkt på topp. Men vi kan variere det og se an kampbildet, legger han til og får støtte fra trener Bengt Sæternes.

– Niels er en tilpasningsdyktig spiller som kan spille over alt. I dag var det planen å prøve ham i litt forskjellige roller, sier Sandnes Ulf-treneren.

– Blir gjerne kaptein

Sæternes har hele tiden vært klar på at han ikke velger kaptein før seriestarten 2. april, men Vorthoren la utvilsomt inn en god søknad to uker før det braker løs. Vorthoren tar kapteinsspørsmålet med et smil.

– Du vet aldri, sier han og gliser.

– Jeg blir gjerne kaptein. Jeg føler litt ekstra ansvar utpå der som en erfaren spiller. Min jobb er å hjelpe de unge, sier han.

– Hvordan vurderer du sjansene for Sandnes Ulf å kjempe i toppen denne sesongen?

– Vel, jeg tror det blir hardere enn i fjor. Vi har mange unge spillere, og ikke minst mange nye. Det tar tid å spille inn, sier Vorthohren, som samtidig hyller signeringen av sin tidligere kollega i Start; Tapio Heikkilä.

– Han er en virkelig god signering. Han er til å stole på i forsvaret, da han har en evne til å være på riktig sted til riktig tid. Samtidig så er han god med ballen og kan slå gode pasninger oppover på banen. Det er viktig for oss, mener han.

Tapio Heikkilä fikk en omgang mot EIK. Midtstopperen har erfaring fra finsk og norsk toppserie. Foto: Rune Eikeland

Jonsson skadet

Et skår i gleden for Sandnes Ulf var at Ari Mohr Jonsson måtte av med skade tidlig i 2. omgangen. Han fikk en hjernerystelse, og kan dermed gå glipp av landskamper med Færøyene de kommende ukene.

Remi Johansen sto også over kampen mot EIK med et kink i nakken. Han blir trolig ute en snau uke, men satser på å rekke generalprøven mot Brann på fredag.

Vidar Nisja og Daniel Edvardsen vil trolig være med i troppen mot Brann, noe som betyr at Sæternes kanskje har en full tropp til seriestarten som er om to uker.

– Vi satser på at både Vidar og Daniel vil være involvert i kampen mot Brann, bekrefter han.

Sandnes Ulf (4-3-2-1):

Saku-Pekka Sahlgren – Herman Kleppa, Jasmin Bogdanovic (Tapio Heikkilä fra 46.), Akinshola Akinyemi, Ari Mohr Jönsson (Vegard Erlien fra 60.) – Axel Kryger, Kristian Brix, Vegard Aasen (Andreas Dybevik fra 46.) – Eixon Danso (Kachi fra 70.), Niels Vortohren – Kent Håvard Eriksen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...