Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Team Ingebrigtsen leverer på sparebluss

LØNN SOM FORTJENT?: Brødrene Ingebrigtsen kan alle kalle seg europamestere. Men de lever ikke et liv i sus og dus av den grunn. Langt derifra. Foto: Daniel Sannum Lauten / VG

Idrettsprestasjoner og økonomi henger ikke alltid like godt sammen. Team Ingebrigtsen har aldri hatt dårligere økonomiske rammer for å prestere, ifølge Gjert Ingebrigtsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Team Ingebrigtsen fortsetter å levere resultater på løpende bånd. I løpet av 2016 har både Filip og Jakob blitt europamestere, Filip og Henrik løp de olympiske leker i Rio, mens Jakob ble nummer ni i U20-VM som 15-åring.

Den eldste har tatt EM-medalje tre år på rad. Den mellomste er europamester og nummer elleve i verden på 1500m. Og for den yngste er personlig rekord og uoffisiell verdensrekord samme sak.

Bor hjemme

Men selv om de stadig leverer toppresultater på toppnivå, så betyr ikke det at de får bedre økonomiske rammebetingelser til satsingen. Snarere tvert imot, skal vi tro trenerpappa Gjert Ingebrigtsen. Ifølge han har økonomien i Team Ingebrigtsen aldri vært trangere – til tross for at flere lokale bedrifter støtter opp økonomisk for løperfamilien.

– Det er en grunn til at de bor i leilighet hjemme hos mamma og pappa, sier Gjert før han følger opp:

– Men vi bryr oss ikke! Vi har noen lokale bedrifter som hjelper oss, og det er vi veldig glade for. Men det er for å betale utgifter og ikke penger til å leve av. Det går ikke til mat og klær, for å si det sånn. Men så gjør vi det heller ikke for pengenes skyld. Vi klarer oss, sier han.

Tøffe tider i forbundet

Norges friidrettsforbund har mistet generalsponsoren og sliter økonomisk. I disse dager blir det klart hvordan de skal fordele økonomisk støtte til sine topputøvere.

– Vi er ikke helt i land ennå, men det er klart at friidrettsforbundet ønsker å støtte opp om Team Ingebrigtsens sportslige satsing. Jeg tror vi, i samarbeid med dem, skal finne en god løsning, sier toppidrettssjef i Norges friidrettsforbund Håvard Tjørhom.

Han erkjenner at friidrettsforbundet er inne i en tøff tid økonomisk, men understreker samtidig at det handler om prioriteringer. Selv om forbundet sentralt har måttet kutte, så skal fortsatt toppidretten ha noenlunde like rammer.

Tjørhom er klar på at Team Ingebrigtsen i alle fall ikke skal nedprioriteres.

– Vi skal legge til rette for de beste og kommer til å strekke oss veldig langt for å gi dem best mulig støtte. Team Ingebrigtsen har topp prioritet, lover Tjørhom.

Friidrettsforbundet jobber med en ny modell for økonomisk støtte til topputøverne som de vil offentliggjøre en gang uti neste uke. I fordelingen ligger det godtgjørelse både til trener Gjert og til utøverne hver for seg.

Hamstring-bekymring

Den som hadde den tøffeste sesongen i fjor var Henrik, som etter sesongen la seg under kniven. Selv om han haltet seg til semifinalen i OL, var sesongen preget av skadeproblemer.

Nå er han på vei tilbake etter tå-operasjonen og nærmer seg full trening igjen. Henrik mener han er oppe på rundt 80 prosent av full mengde målt i kilometer, men holder fortsatt litt tilbake på intensitet.

– Opptreningen går fint. Jeg hadde min første intervalløkt på søndag og sprang 18 km/t for første gang siden OL. Men akkurat på intensitet tar vi det fortsatt litt forsiktig, forteller han til Sandnesposten.

1. januar reiser Team Ingebrigtsen på treningsleir til Sør-Afrika, og for å få maksimalt utbytte av den treningsleiren så holder han litt tilbake. Han føler seg stadig bedre i tåen, men er litt mer bekymret for hamstringen.

– Det er den jeg er mest bekymret for. Tåa er litt sår, mest på grunn av dårlig bevegelighet, men det er baksiden av låret jeg er mest bekymret for, sier han.

– Kan det ende med en ny operasjon hvis treningen ikke går som planlagt i januar?

– Nei, slik det ser ut nå så blir det ikke det. Det er heller ingen garanti på at det blir 100 prosent igjen hvis jeg opererer, sier Henrik.

Pappa Gjert holder muligheten åpen for at sønnen kanskje må under kniven igjen.

– Det er en seig materie de greiene der i hamstringen. Det går ekstremt sakte, men det går framover. Foreløpig har vi god tid, men de neste ukene blir ganske avgjørende. Det kan være vi må til med en plan B, med operasjon, hvis opptreningen ikke fungerer, mener pappa Gjert.

Snart far

Henrik innrømmer at januar blir veldig avgjørende for hvordan neste sesong blir. Resultatmål kommer i andre rekke. Nå handler det om å holde seg skadefri og trene godt.

Team Ingebrigtsen lever av å presse seg til det ytterste og noen ganger blir det også for mye.

– Det er vanskelig å unngå når vi pusher kroppen så hardt. Vi driver jo rovdrift av kroppen, og da vil det alltid være en overhengende risiko for at vi kommer på feil side av den røde streken. Det handler om å holde seg så vidt på den rette siden av den streken.

Snaut to uker før avreise til Sør-Afrika kan Henrik ha blitt far for første gang, da kjæresten har termin 19. desember. Det tror ikke Henrik vil ha noen særlig innvirkning på satsingen.

– Jeg skal ta litt hensyn, men på det sportslige blir det ganske så kompromissløst. Det blir kanskje litt sutring for at jeg ikke får være så mye hjemme som jeg vil, men så er jeg veldig disiplinert og fokusert på det jeg skal gjøre, så det skal gå greit, tror Henrik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...