Tegn til bedring i arbeidsmarkedet

NEDGANG: Februartallene fra NAV vitner om en liten nedgang i arbeidsledigheten i Sandnes.

Litt flere ledige stillinger og litt færre arbeidsledige, men fortsatt er det Sandnes, Sola og Egersund har høyest bruttoledighet i fylket. Ordfører Stanley Wirak (Ap) er forsiktig optimist.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2017 kl 11:50

NAV offentliggjorde fredag nøkkeltall for arbeidsmarkedet i februar. De viser en svak nedgang i arbeidsledigheten i hele fylket.

I Sandnes var det 2317 helt arbeidsledige personer i februar, noe som utgjør 5,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er færre arbeidsledige enn i januar, og 95 færre sammenlignet med februar for et år siden. I Rogaland som helhet står 4,6 prosent av arbeidsstokken som helt arbeidsledige.

37 prosent av de som er helt ledige i Sandnes, har vært det i over seks måneder.

Mange på tiltak

Samtidig har antallet personer som deltar på arbeidsmarkedstiltak økt med 43 siden januar og er nå oppe i 415 totalt. Det er i hovedsak snakk om arbeidstreningsplasser og lønnstilskudd fordelt på rundt 250 plasser i privat og offentlig sektor.

Det er 415 personer som deltar på arbeidsmarkedstiltak i Sandnes, det er 43 flere enn i januar - i hovedsak er dette arbeidstrening plasser og lønnstilskudd ca 250 plasser i privat og offentlig sektor.

Bruttoarbeidsledigheten, det vil si summen av helt arbeidsledige og de på tiltak, i Sandnes er på 6,5 prosent. Det samme er den i Sola. I Rogaland er det bare Egersund som har større bruttoarbeidsledighet, med 6,8 prosent.

I Sandnes er det utlyst 185 stillinger i februar , dette er 61 flere stillinger enn samme tid i fjor. Det er utlyst 2375 stillinger i Rogaland i februar , det er 662 mer enn i februar i fjor.

Wirak tror på lysning

Ordfører Stanley Wirak (Ap) finner blant annet håp i at det er flere utlyste stillinger enn på samme tid i fjor.

– Jeg håper og tror at det er en lysning nå. Det er klart at vi må ta høyde for sesongjustering, det er nok litt mer ledighet i januar enn det er utover våren, men samtidig er det færre ledige enn det var i fjor. Summen av dette gjør at jeg tror at det faktisk er en lysning på gang, sier Wirak.

Han presiserer likevel at tall fra én måned alene er et litt for tynt grunnlag til å friskmelde arbeidsmarkedet.

– Men ledigheten har i alle fall ikke økt de siste månedene. Den har vært flat, og nå går det litt ned, sier han.

Skulle trenden fortsette, er det lite som vil glede ordføreren mer.

– Det er noe av det verste som finnes å gå arbeidsledig, ikke bare for den det gjelder, men også for familien rundt, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...