Dagens gauk: Teknisk sjef blir ølsjef i helga

ØLSJEF: Stian Bru gjør seg klar til innrykk av øltørste. Foto: Borghild Gudmestad

Til vanlig er Stian Bru teknisk sjef på kulturhuset, men i helgen skal han sjefe over ølfestivalen Sur & Bitter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2017 kl 17:30


– Hva gleder du deg mest over med Sur & Bitter?

– Å gi folk nye opplevelser, og kanskje nye oppdagelser.

– Hvordan liker du ølet, surt eller bittert, eller begge deler?

– Jeg liker nok best ølet jo surere og bitrere, jo bedre.

– Hva er kjekkest med en festival som dette?

– Det gir publikum en unik mulighet å prøve øl de kanskje ikke har smakt, samt øl de ikke kan få tak i på Vinmonopolet eller på butikk. Rett og slett sjeldent øl.

– Dere har dobbelt så mange bryggeri med i år, hvordan har dere fått til det?

– Vi fikk en braksuksess i 2016, mye takket være svært bra frivillige. Dette la bryggeriene merke til, og har tydeligvis pratet seg imellom, så i år da vi sendte ut invitasjoner var det bryggerier som ringte for å sikre seg plass.

– Dere har festivalkunstner med i år, fortel mer om det:

– Ja, i år har vi med Amir Amadeus Asgharnejad som festivalkunstner. Han har laget elleve bilder som også blir mulig å kjøpe. Amir er også kjent som TV-profil og standup-komiker.

– Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Da er jeg helst med familie og venner, eller sykler, som er min store hobby.

– Hva er det få eller ingen vet om deg?

– Ja, hva kan det være. Muligens at jeg også er hjemmebrygger og lidenskapelig opptatt av øl. Jeg sykler også og deltar på de fleste sykkelritt som er her lokalt, type Nordsjørittet. Jeg må sykle siden jeg er så glad i øl, det hjelper i hvert fall litt på magemålet!

– Er ølet den nye vinen?

– Nei, vin er vin og øl er øl. Men jeg tror ølinteressen har mye med at man kan lage svært godt øl i Norge, i motsetning til vin hvor man er avhengig av et godt klima.

– Hva slags folk kommer til ølfestival?

– Det er både kvinner og menn, unge og gamle.

– Hvis du fikk være ordfører for en dag i Sandnes, hva ville du gjort?

– Jeg er egentlig veldig glad for å slippe den oppgaven! Og jeg synes Sandnes er i en svært spennende tid med byutvikling med mer.

– Hva liker du best med Sandnes?

– Jeg liker Sandnes spesielt godt siden det er en by med litt nisjeting, type nisjebutikker og gode restauranter. Jeg vil kalle Sandnes en fremoverlent by.

– Hva liker du minst?

– Jeg liker Ruten dårlig, det er trist at man ønskes velkommen av en stor parkeringsplass. Alle tegninger over park som har vært i avisene virker spennende, sånn sett ville jeg nok gjort det som ordfører. Laget en park rett og slett.

– Har du et favorittsted i Sandnes?

– Sandvedparken. Den sykler jeg mye gjennom til jobb, der er det flott uansett årstid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...