Teknisk spanjol på prøvespill

TEKNISK SPILLER: Simón Colina (t.v.), opprinnelig fra Barcelona, trener med Sandnes Ulf denne uken. Colina rager 1,72 meter over bakken. Her sammen med Akinbola Akinyemi (1,94m) Foto: Ole Aarre

Én stor og én liten kan være løsningen på Sandnes Ulfs 
utfordringer på midtbanen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2019 kl 14:51

Johannes Laaksonen har signert en toårskontrakt med Sandnes Ulf og blir dermed klubbens tredje finske spiller. 28-åringen, som blant annet har erfaring fra det finske landslaget, Europaliga- og Champions League-kvalifisering, beskrives som en robust midtbanespiller på 1,84 meter.

Laaksonen kommer gratis fra SJK, hvor han har spilt over 200 kamper siden 2013 og scoret 18 mål. Han har vunnet cupen to ganger i Finland, samt seriemesterskapet så sent som i 2015.

Fysisk spiller

Trener Bengt Sæternes føler seg trygg på at Laaksonen blir en god tilvekst for Sandnes Ulf.

PÅ PLASS: Johannes Laaksonen er en robust midtbanespiller fra finsk eliteserie. Foto: Ole Aarre

– En spiller vi har sjekket ut så godt vi kan, som jeg tror vil passe bra inn i vår profil. En hardtarbeidende spiller, som både er god til å forsvare seg og angripe, vurderer Sæternes.

Laaksonen har vært skadet en stund, og starter derfor karrieren litt forsiktig med noen rolige økter denne uken. Men på gårsdagens trening viste han fram en fin pasningsfot på en formasjonsøvelse, før han satte seg på spinningsykkelen sammen med landsmann Saku-Pekka Sahlgren.

– Jeg hadde lyst til å prøve meg i utlandet, og Sandnes Ulf ønsket meg sterkt, derfor kom jeg hit. Jeg har ambisjoner om å spille på det øverste nivået i Norge, så jeg håper vi kan kjempe om opprykk, sier Laaksonen, som tidligere har spilt en kort periode med Sandnes Ulf-midtstopper Tapio Heikkilä.

– Med to landsmenn i klubben allerede, så blir det lettere for meg å finne meg til rette. De hjelper meg mye, sier Laaksonen, som vurderer skuddfoten, fysikken og teknikken som sine fremste styrker.

Sammenlignes med Raskaj

Sæternes har varslet at klubben ønsker å hente inn tre midtbanespillere i løpet av oppkjøringen. Dermed gjenstår to - og én av dem kan bli spanjolen Simón Colina. 23-åringen er fra Barcelona, og spilte sine ungdomsår i Barcelona og Girona, før han tok turen til skotske Partick Thistle i 2013. Der var han i to år, men fikk aldri noen kamper på A-laget. Veien gikk så videre til Nea Salamis Famagusta FC på Kypros, hvor han spilte elleve kamper fra 2015-2016, og nå sist for polske Radomiak Radom, som ligger an til opprykk til polsk nivå to.

På treningene denne uken har Colina vist godt igjen og imponert med kvikke bein og god nærteknikk.

– Han ligner litt på Anel Raskaj i spillestilen, mener Sæternes.

Det var mulig å forstå sammenligningen på gårsdagens trening, men det som ser ut til å skille Colina fra Raskaj, er at Colina synes ivrig etter å ha gå på løp framover. Colina ba hele tiden om å få ballen og var også rask med å distribuere den videre.

– Han er en playmaker, sikker med ball og en positiv type. Han er som spanjoler flest i presspillet, stuper fram, sier Sæternes fornøyd.

Colina selv ønsket ikke å snakke med pressen etter treningen. Sandnes Ulf skulle etter planen rett i møte med spilleren og hans agent.

I tillegg skal Sandnes Ulf ha et par Viking-juniorer på treningene framover.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...