Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Tengs-Pedersen har spilt for Austråtts A-lag halve livet

HALVE LIVET: 30 år gamle Erik Tengs-Pedersen har spilt for Austråtts A-lag halve livet. Foto: Aslak Ravndal

Erik Tengs-Pedersen (30) er på vei inn i sin 15. sesong for Austrått. Han har vært lojal mot klubben helt siden sitt første møte med fotballen som seksåring.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 10:21

TROFAST: – Fotballen betyr veldig mye for meg. Jeg kommer til å fortsette å spille for Austrått så lenge kroppen tåler det, og jeg ennå er god nok for laget, sier Tengs-Pedersen til Sandnesposten.

Erik Tengs-Pedersen er et velkjent navn i lokalfotballen i Rogaland. Den rutinerte midtbanespilleren, som er født og oppvokst bare et steinkast unna Iglemyr, har godt over 300 kamper for de blåkledde.

– Mitt første minne med Austrått er fra når jeg spilte barnefotball og faren til en kompis av meg var trener. En av de beste spillerne på laget vårt var Gry Tofte Ims, hun som i dag spiller for damelandslaget og Klepp, sier han.

Som 16-åring debuterte han for Austråtts A-lag som da spilte i 5. divisjon. Noen år senere prøvespilte han som junior for Bryne, Sandnes og Viking, men en skade i kneet gjorde at han måtte ta en liten pause fra fotballen.

Landskamp mot Russland

Da kneet var bra igjen var Tengs-Pedersen klar for nye eventyr, men ikke på fotballbanen. Han dro til Bali i tre måneder for å studere, før han returnerte til Norge og militæret i Kirkenes.

– Jeg var grensejeger på den norsk-russiske grensen i ett år. I denne perioden spilte jeg faktisk min første landskamp, hvis det er lov å kalle det for det, sier han med et smil.

– Hva mener du med landskamp?

– Jo, det hadde seg slik at de norske og russiske grensevaktene møttes hvert år til en uoffisiell fotballkamp. Begge lagene hadde på seg landslagsdrakter, og det var et skikkelig opplegg med stor prestisje i seg. Jeg husker vi vant kampen, og på den tiden hadde det vært noen år siden de norske grensevaktene hadde vunnet, forklarer han.

Tilbake til hverdagen

Etter endt tjeneste i Nord-Norge gikk turen hjem til Sandnes igjen. Tengs-Pedersen hadde nå vært borte fra organisert fotball i over halvannet år, med unntak av noen kamper hjemme på permisjon.

– Jeg har spilt A-lagsfotball for Austrått nesten halve livet mitt. Det har vært mange kjekke år med både oppturer og nedturer, sier han.

– Hva har vært den største oppturen?

– Selv om jeg har vært med på tre opprykk i løpet av min karriere, er det finaleseieren mot Hinna i Rogalandscupen i 2014 som skiller seg ut. Vi slo dem på straffer. Det var helt fantastisk, sier han.

«TP-touchet» og «TP-hålå»
I løpet av den lange karrieren for Austrått har Tengs-Pedersen fått to fenomener oppkalt etter seg, nemlig «TP-touchet» og «TP-hålå”».

– Da jeg kom tilbake fra militæret var det jo en stund siden jeg hadde spilt. Det resulterte i en del dårlige ballberøringer i starten, og da oppstod «TP-touchet». Så når noen på laget har en dårlig berøring, enten på trening eller i kamp, så blir ofte uttrykket brukt, forklarer Tengs-Pedersen.

Og hva er «TP-hålå»?

– Det stammer fra tiden før gressbanen på Iglemyr fikk en renovasjon. Det var under en kamp at ballen stoppet i et hull på banen som var fylt med vann. Da ballen stoppet i hullet, var plutselig midtstopperen på motstanderlaget ute av spill, og jeg sprang igjennom og satte ballen i mål, forklarer han.

United-fan

Austrått er ikke det eneste laget i Tengs-Pedersens hjerte. Fra tidlig barndom har han vært stor fan av den engelske storklubben Manchester United.

– Samboeren min har skjønt hvor mye fotball betyr for meg, for da jeg fylte 30 år fikk jeg Manchester-tur i gave. Sammen med familien var vi på Manchester United mot Manchester City. Ikke den verste gaven å få, det, sier han med et smil.

Hyller miljøet

Tengs-Pedersen peker på det gode miljøet i Austrått når han får spørsmål om hvor han får motivasjonen fra.

– Jørn Hagen (red. anm.) skal ha en stor del av æren for det gode miljøet som finnes i Austrått den dag i dag. Vi på A-laget er mer eller mindre en stor kompisgjeng, som også er med hverandre når vi ikke spiller fotball, sier han. Hagen, som var hovedtrener for A-laget i fjor, meldte i vinter overgang til Vidar. Denne sesongen er det Roger Gimre som styrer skuta på Iglemyr. Tengs-Pedersen er fornøyd med sin nye trener, og tror Austrått kan bite godt fra seg i nye 4. divisjon.

– Jeg tror aldri vi har vært bedre trent enn det vi er nå. Jeg håper og tror vi klarer å etablere oss på øvre halvdel av tabellen, sier Tengs-Pedersen.

– Har du noen personlige mål for sesongen?

– Jeg skal i hvert fall prøve å score mer og legge til rette for mer mål enn hva jeg gjorde forrige sesong, sier han.

I fjor noterte Tengs-Pedersen seg for tre mål og hadde fire målgivende pasninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...