Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Terping med Eliteserien i sikte

SKUDDTRENING: Oddbjørn Skartun hadde med seg assistenttrener Bojan Zajic på skuddtrening etter fellesøkten i går. Foto: Ole Aarre

Oddbjørn Skartun står igjen etter 
trening for å terpe avslutninger. 
For fem uker siden trengte han bare 
et kvarter på banen for å senke 
søndagens kvalikmotstander.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnes Ulf har ikke råd til å sløse med sjansene på søndag, slik de har gjort de siste kampene. Det er vinn eller forsvinn. Oddbjørn Skartun gjør sitt for å være best mulig forberedt hvis sjansen byr seg.

– Jeg har følt meg i bra form i det siste og håper jeg får sjansen mot Ranheim, sier Skartun, som sammen med assistenttrener Bojan Zajic sto igjen og banket 30–40 baller i nettet etter gårsdagens treningsøkt.

Frustrasjon

Sandnes Ulfs strålende statistikk mot Ranheim med fem strake seiere og null innslupne mål, ble opprettholdt takket være en overtidsscoring av Skartun i den 26. serierunden. På ekte goalgettervis plukket han opp en løs ball inne i 16-meterfeltet og banket til på volley, hardt og lavt ned i det lengste hjørnet, utakbart for keeper.

På søndag tar han gjerne regien og serverer bortefansen en ønskereprise, noe som i tilfelle sender Sandnes Ulf ett steg nærmere Eliteserien.

– Det hadde vært fantastisk! Jeg håper selvfølgelig på det, sier Skartun og smiler.

28-åringen legger ikke skjul på at årets sesong har vært skuffende for ham personlig, med mindre spilletid enn forventet og ikke minst lite nettsus. Viktige scoringer på dette tidspunktet i sesongen kan rette opp mye av det inntrykket.

– Fotball er ferskvare, så dette skal vi snu. Vi er frustrert over hvordan vi har prestert i det siste, men får vi litt selvtillit tilbake i laget så er vi på gang igjen. Det er ikke så mye som skal til, sier Skartun.

– Har vært elendige

Nicolai Geertsen satt på benken hele kampen mot Fredrikstad grunnet en føling med en skade, men kapteinen er friskmeldt til helgens kamp. Det samme er toppscorer Kent Håvard Eriksen som har slitt med sykdom.

Geertsen skulle gjerne sett et Sandnes Ulf som kom inn i kvalifiseringen stinne av selvtillit, men erkjenner at det er langt fra sannheten nå.

– Det har vært tungt i det siste. Vi har vært elendige og nå er vi et lag med mindre selvtillit. Det er vår egen skyld, og vårt ansvar å få energien i gruppen opp igjen, sier han.

Grunnet den svake formen har mange avskrevet Sandnes Ulf sjanser til å komme gjennom nåløyet i kvalifiseringen og rykke opp til Eliteserien. Men verken form eller statistikk betyr noe når dommeren blåser i gang kampen på søndag, ifølge Geertsen.

– Det er en 50–50-kamp. De tingene der betyr absolutt ingenting, mener han.

Forskjellen på tap og seier kan likevel ha direkte betydning for framtiden til Geertsen og flere av hans medspillere. Noen er i dialog med klubben, men Geertsen er én av spillerne som ikke har gitt klart uttrykk for at han ønsker å fortsette uansett divisjon.

– Jeg har tenkt mye på framtiden, samtidig som jeg føler jeg har hatt fokus på det jeg skal gjøre på fotballbanen, sier den ambisiøse dansken.

– Jeg vil veldig, veldig gjerne spille i Eliteserien og blir veldig skuffet om vi ikke klarer det opprykk i år heller. Jeg ble utrolig skuffet da vi ikke klarte det for to år siden, og det samme i fjor. Jeg har virkelig lyst at vi skal lykkes denne gangen, og at jeg får spille i Eliteserien med Sandnes Ulf.

– Jeg har kjempetro på at vi skal klare det, selv om folk ikke har tro på oss. Jeg har alltid troen, sier Geertsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...