Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Tester nytt boligprosjekt for kresen gruppe

UNIKT: 58 store, rimelige selveierleiligheter samlet på en plass er unikt i Sandnes. For Bate blir Sandvedtoppen også et en prøve der erfaringene kan komme til å danne grunnlag for oppstart av flere liknende prosjekter.

Boligprosjekt med utelukkende store leiligheter til en rimeligere pris er sjelden vare, men nå vil Bate boligbyggelag prøve ut et nytt prosjekt på Sandvedtoppen på Ganddal.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2017 kl 19:50

BOLIG: – Store leiligheter beregnet på godt voksne som vil flytte ut fra enebolig uten å miste for mye av den standarden de har hatt og samtidig ikke må betale en skyhøy pris, har lenge vært mangelvare i Sandnes. Derfor kommer dette som et etterlengtet prosjekt. Vi har store forventninger, sier daglig leder Rune Larsen hos Eie Eiendomsmegling.

Under snittverdi

Prosjektet han snakker om er et byggeprosjekt bestående av i alt 58 selveierleiligheter på Sandvedtoppen. Leilighetene vil variere i størrelsesorden fra 104 til 150 kvadratmeter og ha en pris fra 4,5 millioner kroner for de minste leilighetene til 7,5 millioner kroner for de største. Dette gir igjen en snittpris på rundt 42.000 kroner per kvadratmeter og vil således ligge godt under dagens snittverdi i Sandnes som ligger på rundt 50.000 kroner per kvadratmeter.

Byggestart for første trinn, som vil bestå av 34 leiligheter, skal etter planen starte før jul. Byggetiden er estimert til 18 måneder. De første leilighetene legges nå ut for salg.

– Vi må selge 12 leiligheter før igangsetting av prosjektet og jeg er spent på responsen. Vi beveger oss inn i et marked med et kresent publikum som ikke forhaster seg når de skal kjøpe nytt, men ut fra tidligere etterspørsel etter denne type leiligheter forventer jeg meg et jevnt sig av interessenter, sier han, og forteller videre at de rimelige prisene er blitt mulige etter godt samarbeid mellom utbygger, byggherre og eiendomsmegler.

– Alle leilighetene er av høy standard. De har smarte grønne løsninger med private solrike uteplasser, egne parkeringsplasser og på taket vil solceller bidra med å holde strømregningen lav. Folk skal kunne flytte inn her uten at de derved skal måtte gi slipp på for mye av det de er vant med fra tidligere.

Unikt prosjekt

Salgsansvarlig Elisabeth Hellisen hos Bate er også spent på responsen i markedet. Hun forteller at prosjektet med mange større leiligheter samlet i et kompleks er unikt for Sandnes.

– For Bate er dette et helt nytt prosjekt og blir det vellykket er det noe vi også vi vil videreføre andre steder, sier hun, og legger til at det er gjort grundige forundersøkelser i forkant av prosjektet. At Sandvedtoppen ble valgt ut som arena for et slikt boligprosjekt er heller ikke tilfeldig.

– Sandved og Ganddal er områder der mye av bebyggelsen består av eneboliger fra 1970-80 tallet. Mange etablerte ønsker å bytte ut eneboligen med større leilighet uten å gi slipp på for mye plass. Vi har spurt flere hvordan de ser for seg å bo når de først skal flytte, sier hun og fortsetter:

– Få som har bodd i en større enebolig ønsker å flytte inn i enkle leiligheter 60-80 kvadratmeter, og samtidig har større leiligheter i Sandnes vært få med tilsvarende høye priser. Nå håper vi å bidra til å snu dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...