Testresultater gir EM-håp

SjANSER: Jakob Ingebrigtsen er gullfavoritt i U20-klassen. Henrik er på vei tilbake etter operasjon, men tester viser god form. Foto: Frode Olsen

En uke i forkant av helgens EM i terrengløp gjennomførte brødrene Ingebrigtsen en felles test av formen. Det gikk mildt sagt radig unna. Filip måtte likevel melde forfall etter at han pådro seg en forkjølelse senere i uken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Førstkommende søndag løper to Ingebrigtsen-brødre EM i terrengløp. Den siste testen løperne gjennomførte gir grunn til optimisme for Sandnes-løperne. Henrik Ingebrigtsen som stiller til start i seniorklassen løp tre runder rundt Mosvatnet i Stavanger, kun avbrutt av korte pauser.

Lillebror Jakob, som løper i U20-klassen nøyde seg med to runder, uten at det betyr noe i den store sammenhengen. Toppidrettssjef i Norges friidrettsforbund, Håvard Tjørhom, har mottatt de oppløftende resultatene.

– Det gikk radig unna har jeg forstått, sier Tjørhom smilende om den siste alvorlige testen før mesterskapet.

Imponert over Henrik Ingebrigtsen

Toppidrettssjefen er som alle andre mest spent på hvordan Henrik Ingebrigtsen vil bite fra seg etter en lengre opptrening etter hamstringsskaden han opererte i vår. Tjørhom mener at det å la seg operere var en tøff og modig avgjørelse. Han beklager samtidig at Filip har pådratt seg en forkjølelseog ikke kan stille.

– Henrik kunne nok ha klart seg gjennom sesongen 2017 på et vis, men da han kjente at alt ikke var 100 prosent valgte han å operere. Med tanke på at han nylig var kommet tilbake fra opptrening for samme skade, var det en modig avgjørelse å ta. Nå håper vi alle at han vil nyte godt av den avgjørelsen.

Sammenlignet med resultatene til Filip Ingebrigtsen i terrengsammenheng, er Henrik Ingebrigtsen presumtivt den sterkeste av de to seniorløperne i konkurranser utenfor tartandekke. Tjørhom mener Henrik har medaljesjanser i sitt comeback i Slovakia søndag.

– Jobben Henrik har gjort i opptreningsperioden er rett og slett imponerende. Han har helt sikkert hatt treningsmiljøet med brødrene sine som en motiverende faktor. Jeg innbiller meg det ville vært vanskeligere å komme tilbake så raskt om han hadde vært helt alene her i Sandnes, men vi skal spesielt se opp for britene. Det er mange gode utøvere på startstreken. Flere av dem med spesialkompetanse i terrenget, sier Tjørhom.

Jakob er favoritt

Jakob Ingebrigtsen må finne seg i å være den heteste kandidaten til gullet i U20-klassen. Som feltets yngste i 2016 smadret da 16 år gamle Jakob Ingebrigtsen konkurrentene og løp inn til EM-gull. Det er selvfølgelig ingen selvfølge at Jakob Ingebrigtsen bare kan legge blåpapir på oppskriften fra italienske Chia i 2017. Kortene deles ut på ny i Slovakia søndag morgen. Ifølge toppidrettssjefen er det langt flere momenter som skal klaffe i terreng sammenlignet med løp på bane.

– De ulike løypene kan variere veldig. Noen steder er det mest grus eller gras, mens noen velger å legge inn både naturlige og provisoriske hinder underveis i løpet. I Slovakia kan det også hende at løperne kan møte vinter og snø. I terrengløp kan det meste skje. Uavhengig at elementene må nok Jakob finne seg i å stille med favorittstempel, sier Tjørhom.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

U20: Jakob Ingebrigtsen stiller i klassen for dem under 20 år. Her under NM i Stavanger hvor han tok en overraskende sølvmedalje bak Hans Kristian Fløystad da eliteklassen for herrer gikk av stabelen i 2016. Foto: Frode Olsen

Nrk viser mesterskapet direkte. U20-klassen løper klokken 09.25 søndag formiddag. Seniorklassen starter 11.15.

I kvinneklasen er det kun Karoline Bjerkeli Grøvdal fra IK Tjalve som er uttatt.

Norge stiller med langt fyldigere herretropper:

Menn U20 (6280 meter – start 09:25)

Simen Halle Haugen, IL Runar
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
Fredrik Sandvik, Askim IF
Håkon Stavik, Ålesund FIK

Menn senior (10180 meter – start 11:55)

Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla
Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL
Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL (Forfall pga sykdom)
Tom Erling Kårbø, Stord IL
Eivind Øygard, Jølster IL
Marius Vedvik, IL Gular

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...