Sandnesposten A/S

Tetter hullet i guttehåndballen

SCORING: Vetle Toska setter inn en scoring i kampen mot Haugaland. Nummer 63 til venstre; Thomas Hetland følger spent med. Foto: Nanco Hoogstad

Sandnes HK har et samarbeid med Austrått og Bogafjell i 16-årsklassen. I helgen kvalifiserte de seg til den lands-
dekkende Bringserien.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sandnes-håndballen har i mange år slitt med å holde på talentene, spesielt på guttesiden. For fire år siden gjorde Sandnes HK og Austrått grep for de lovende 2002-modellene, og i fjor ble også Bogafjell med på laget. Det har resultert i suksess på håndballbanen.

Sandnes har historisk sett slitt voldsomt 16-årsklassen, men etter helgens ekstrakvalifisering, ble det klart at Sandnes-guttene skal spille i Bringserien denne sesongen – og dermed holder status som et av de beste 16-årslagene i landet.

Sandnes ble først nummer tre i kvalifiseringen i Bergen, men da de ble nummer tre og røk på målforskjell, åpnet det seg en mulighet til å gå videre gjennom ekstrakvalifisering. Der møtte Sandnes Sotra, Stord og Haugaland og tok full pott.

– Dette viser at det går an å bli god i Sandnes, og at man ikke må reise til andre klubber for å satse. Det er nå attraktivt for 16-åringer å spille håndball i Sandnes by, mener sportskoordinator og styremedlem i Sandnes håndballklubb, Even Soldal Jensen.

Guttedager

Jensen fulgte samtlige kamper i Giskehallen denne helgen og kunne med glede konstatere at den langsiktige planen som ble lagt for fire år siden virker. Selv har han en rolle med ekstra fokus på guttene, helt fra mini til senior. Han kom fra Austrått i fjor, hvor han har vært aktiv i 20 år.

– Det har vært utfordringer lenge med å holde på guttene, da de ofte slutter når noen vil prioritere andre ting og de blir for få spillere. Derfor innførte vi guttedager for 8-9-åringer, der vi inviterer klubber i nærmiljøet og lar dem bli bedre kjent i ung alder på tvers av klubbene. Etter hvert blir de så godt kjent at det blir naturlig å spille sammen når de blir eldre, forklarer Jensen.

2002-gjengen som kvalifiserte seg til Bringserien er det første synlige beviset på at strategien virker.

– De som vil satse, får være med i treningsgruppen til Sandnes med 4-5 treninger i uken pluss kamper. De som ikke ønsker dette, spiller i Bogafjell og Austrått. På denne måten tetter vi et hull, der de som har ønsket å satse ikke har hatt et tilbud tidligere. Men alle har fortsatt et tilbud, sier Jensen, som peker på at seniorhåndball – spesielt slik situasjonen er i Sandnes nå med et godt seniorlag – kommer altfor tidlig for en lovende 16-17-åring.

– Det er beinhardt å komme inn på herrelaget nå. Det samme med toerlaget. Da er faren stor for å falle fra, hvis man ikke har et skikkelig tilbud i byen. Men det har vi nå.

– Hvordan tror du Sandnes vil hevde seg i Bringserien?

– Det vil naturligvis bli beinhardt, men det er også fullt mulig å komme midt på tabellen og oppover hvis de fortsetter den enorme utviklingen de har hatt. Det er noen ekstreme vinnerskaller i det laget, og med så mange ivrige foreldre rundt laget, så lover det godt for framtiden. Det er utrolig viktig å ha den støtten fra foreldrene, mener Jensen.

Sandnes-spillere i Lerøy

Bringserien er for 16-åringer, mens Lerøy-serien er for 18-åringer. I helgen kvalifiserte Havørn seg til Lerøy-serien med flere Sandnes-spillere på laget, da Sandnes HK har inngått et samarbeid med dem.

Dominik Rejczak, Henning Lea Knutsen, Henrik Skjæveland, Kristoffer Iversen og Haakon Rovik er på dette laget. Sistnevnte har et brukket håndledd og spilte ikke i helgen, men er kanskje det største talentet i Sandnes HK per dags dato, og én av mange som trenger en slik arena for å fortsette utviklingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...