Tidenes julegave til Haugen bofellesskap i Ganddal

Midt under en av de ukentlige musikksamlingene ved Haugen bofellesskap dukket det opp en representant fra ExtraStiftelsen i Oslo. Med seg hadde han en sjekk på en kvart million kroner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 18:44

I litt over to år har Halvdan Presthus engasjert beboere ved Haugen bofelleskap gjennom musikalsk glede og fellesopplevelser. Takket være den frivillige innsatsen fra Halvdan Presthus og pleierne har de multihandicappede på avdelingen hatt gleden av å krydre livet med musikalske samlingsstunder.

Musikk er alltid sentralt, og for å kunne utvide tilbudet søkte Halvdan Presthus om økonomisk støtte fra den Oslo-baserte ExtraStiftelsen. Gleden var derfor enorm da Stian Antonsen kom ens ærend fra Oslo for å overrekke gaven til Haugen bofellesskap.

– Jeg er overveldet og kan bare på vegne av alle som engasjerer seg si tusen takk til ExtraStiftelsen. Vi har sett gjennom pilotprosjekter at fellessamlinger med musikk har veldig stor effekt på målgruppen som for eksempel bor her på Haugen, sier Halvdan Presthus.

I to år har han vært foregangskjemper for å opprettholde tilbudet om ukentlige samlinger. Med pengegaven fra ExtraStiftelsen åpner det seg flere og nye muligheter.

– Dette er bare aldeles flott. Nå kan vi starte med tankene om musikalsk tilrettelegging for hver enkelt person her på gruppa. På den måten kan vi i større grad tilpasse opplevelsen av musikken mer individuelt til de alle brukerne, sier Presthus.

Samarbeider med kommunen

Det betyr ikke at Haugen bofellesskap og Presthus på noen måte glemmer det kraftfulle fellesskapet som kommer som en konsekvens av musikalske initiativ.

– Vi samarbeider blant annet med tilrettelagt fritid i regi av Sandnes kommune. I den forbindelse har vi hatt konserter på Lura Bydelshus. Haugen bofellesskap samarbeider også med Vågsgjerd aktivitetssenter. Der finnes det for eksempel 40 andre brukere. Fellesskapet er viktig i denne sammenhengen, sier Halvdan Presthus.

Stian Antonsen fra ExtraStiftelsen forteller at de hvert år deler ut rundt 200 millioner kroner til ulike organisasjoner og prosjekt. Pengene stammer fra deler av overskuddet til Norsk Tipping. Stiftelsen mottar enormt med søknader, men klarer kun å omslutte rundt 15 prosent. Antonsen forteller at søknaden og prosjektet fra Haugen i Ganddal traff nemnden i hjerteroten.

– Søknaden Halvdan Presthus skrev på vegne av prosjektet var så god at vi ønsket å donere penger til dette prosjektet. Det som foregår her i Ganddal er veldig inkluderende for dem som kan benytte seg av det. Med pengegaven håper vi på enda flere aktiviteter – og at flere mennesker i målgruppen kan få gleden av å kose seg med musikken, sier Antonsen.

Vil forsterke samarbeidet

Halvdan Presthus var selvsagt henrykt, og ikke minst glad for mulighetene som nå åpner seg.

– Dette er bare regelrett utrolig. Nå kan vi forsterke samarbeider vi har, samtidig som vi kan legge til rette for allsang og individuelt tilpassede stunder for brukerne. Tusen takk for gaven. Nå kan vi jo planlegge for et helt år, sier Presthus til ExtraStiftelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...