Tidligere voldsdømt krasjet i drosje og slo sjåføren

SLO: Det var i februar mannen slo en drosjesjåfør etter først å ha kollidert med bilen hans. Foto: Ronny Hjertås

En mann i trettiårene måtte svare for volden mot drosjesjåføren og en rekke andre saker i Jæren tingrett.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2017 kl 14:49

VOLD: En tidlig vintermorgen bestemte mannen i 30-årene, som er tidligere straffedømt for grovt ran og alvorlig vold, seg for å ta en kjøretur sammen med to kompiser. På vei sørover på E39 tok de forbi en drosje, tok borti baken på drosjen, fikk sladd, og kjørte ut i autovernet.

Mannens passasjerer stakk av, mens han selv ble sittende igjen omtåket. Da drosjesjåføren kom gående mot ham, slo han ham i fjeset før han stakk avgårde. Politiet brukte sporhunder for å prøve å finne mannen, men klarte det ikke.

Da mannen måtte møte i Jæren tingrett 28. juni, tiltalt for denne episoden og en rekke andre forhold, erkjente han å ha kjørt bil uten at han hadde sertifikat, at han hadde kjørt uaktsomt, og at han ikke hadde oppgitt personalia til drosjesjåføren, men i stedet slått ham i fjeset og stukket av.

Saken fortsetter under bildet

SPORHUND: Politiet brukte sporhund for å lete etter mannen i 30-årene. Foto: Ronny Hjertås

Mannen ble dømt for dette og en rekke andre forhold. Blant de alvorligste var at han slo ned en kleppsbu to ganger på rad, før han brukte en gasspistol til å skremme ham. I tillegg ble han dømt for flere tilfeller av kjøring i rus, og kjøring av bil, til tross for at han ikke hadde førerkort, og flere tilfeller av bruk og oppbevaring av narkotika, herunder 1,63 liter GHB, 121 gram hasj, og mindre mengder andre stoffer som valium, rivotril, MDMA, amfetamin og kokain. Han ble også dømt for oppbevaring av tre tabletter inneholdende dopingmidler.

I skjerpende retning fant retten at det var gått relativt kort tid siden mannen forrige gang ble dømt for vold, men mannens erkjennelse av stort sett samtlige forhold gjorde at han fikk en viss strafferabatt. Mannen ble dømt til fengsel i ett år, med fradrag for 144 dager han allerede har tilbragt i varetekt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...