Tilberedte det han mener er fylkets indrefilet

FØRSTE SPADETAK: Ordfører Stanley Wirak brukte gravemaskin da han gjorde byggestarten av boligkomplekset Ovalen til en realitet. Leilighetskomplekset ligger i det ordføreren omtaler som indrefileten av Sandnes og Rogaland. Foto: Frode Olsen

Stanley Wirak (Ap) omtaler Sandnes som indrefileten av Rogaland fylke. Torsdag markerte han offisiell byggestart av et boligkompleks ordføreren tror vil gjøre byen enda mer attraktiv.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2017 kl 22:10

Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe. Sammenlignet med andre steder i fylket, mener ordfører Stanley Wirak at Sandnes utgjør det flotteste stykket.

– Hvis man tar en titt på et kart over fylket, er det liten tvil om at Sandnes er sentrum. Vi har jernbane som går rett gjennom sentrum, og snart kommer også bussveien. Områdene som omkranser havnen er i rivende utviking. I nær framtid vil det myldre i dette området av Sandnes, sier Stanley Wirak

Det var i anledning byggestart av boligkomplekset Ovalen at ordføreren satte seg bak spakene i gravemaskinen. Tilstede var også varaordfører Pål Morten Borgli (Frp), representanter fra tomteselskapet, entreprenør og ikke minst de to boligutviklerne, Ineo Eiendom og Base Property.

Arbeidsplasser i sentrum

Stanley Wirak sier det er veldig kjekt at tunge aktører er inne i eiendoms- og næringsutvikling i Sandnes. Han har tro på at Havneområdet kommer til å bety veldig mye for byen i årene som kommer.

– Nå skjer det virkelig utvikling i sentrum av Sandnes. Det er også veldig flott å registrere at 43 av i alt 55 kommende Ovalen-leiligheter er solgt. Det er også lagt til rette for 1500 kvadratmeter næring på gateplan. Når det nye rådhuset står ferdig vil vi få 400 nye arbeidsplasser i sentrum. Næringsdelen av Ovalen vil bety enda flere arbeidsplasser. Området har allerede utviklet seg i populær retning som følge av Sandnes sparebank. Vi registrerer at mange flere benytter området sammenlignet med tidligere. Den trenden kommet til å fortsette, sier Wirak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRIO: Ivar Isdal Hansen fra Ineo Eiendom og Odd-Are Njå fra Base Property sammen med ordføreren etter det første spadetaket for Ovalen. Foto: Frode Olsen

Det er med glede at ordføreren noterer at folk i Sandnes i mindre grad trekker til andre steder når restaurantbesøk eller kulturbegivenheter stå på menyen. Ifølge Wirak blir det neppe siste gang en ordfører tar et spadetak i dette område av byen.

– Jeg vet eiendomsutviklerne Selvaag-gruppen er kommet et godt stykke med reguleringsplanene for området fra de gamle siloene og oppover. Nå venter vi bare på at varaordfører På Morten Borgli (Frp) skal få hamstret inn nok dynamitt til å sprenge siloene som står der borte. Det kommer også til å bli et attraktivt område. Kruse Smith har også kjøpt sine områder langs kaien og videre nordover, sier Wirak.

Det er Base Property og Ineo Eiendom som står for hver sin halvdel når det kommer til utvikling av bolig- og næringslokalene i Ovalen. Hovedentreprenør Skanska sikret seg en kontrakt til en verdi på 330 millioner da de fikk tilslag. Tomten heter A6 og ligger i Havneparken, like bak Sandnes sparebank.

I FULL GANG: Det går fort når det først settes i gang. Slik ser det nye rådhuset i midt i desember 2017. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...