Tilbyr spesialoppfølging for svaksynte

OPTIKER: Gerd Synnøve Hollund har spesialkompetanse innenfor optikk, og er en av to optikere i landet med slik kompetanse.

Optiker Gerd Synnøve Hollund på Sandnes Optikk tilbyr spesialoppfølging til eldre og svaksynte. Altfor få vet om denne muligheten, ifølge Hollund.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2018 kl 14:54

OPTIKK: Gerd Synnøve Hollund har masterutdannelse i synsrehabilitering og synspedagogikk. Hun og en optiker i Buskerud er de første i landet med denne utdanningen. Nå hjelper hun folk som ser dårlig med å velge riktige briller og gir råd om hva de bør gjøre videre.

– Det som er spesielt med dette tilbudet er at jeg er en av de første i Norge med denne utdanningen. Dette innebærer spesiell kompetanse knyttet til svaksynte, der jeg kan tilby spesialhjelpemidler, finne frem til riktige briller, og kan gi råd om hvordan man skal leve med det nedsatte synet. Først gjennomfører vi en synsundersøkelse på personen, og så kommer vi frem til hva som skal gjøres videre, sier Hollund til Sandnesposten.

Synskontakt

Vanligvis blir pasienten henvist av øyelege til synskontakten i kommunen, der synskontakten henviser videre til dette oppfølgingstilbudet på Sandnes Optikk. Synskontakten er en stilling i Sandnes kommune som er et bindeledd mellom den svaksynte, legen, optikeren og NAV hjelpemiddelsentralen.

– Synskontakten hjelper til fordi det ofte ikke er så lett å vite for pasienter hvor de skal få den hjelpen de trenger. Et hjemmebesøk hos pasienten er ikke uvanlig før han eller hun blir henvist til Sandnes Optikk. Vi er heldige som har en synskontakt som blir så høyt prioritert i Sandnes kommune, forteller Hollund.

Få vet om muligheten

Likevel er det for få som vet om denne muligheten, ifølge Hollund.

– Det er dessverre for få som vet om denne muligheten for oppfølging som vi har her i Sandnes Optikk. Derfor jobber vi tett sammen med synskontakten som henviser pasienter hit, sier Hollund.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...