Tilgjengelighetsprisen til friluftslåven på Gramstad

VINNER: Friluftsgården på Gramstad fikk Tilgjengelighetsprisen 2018. Foto: Sandnes Turlag

Prisen ble delt ut under Fylkestingsmøte i Haugesund i dag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2018 kl 14:04

FYLKESTINGET: Stavanger turistforening, som er ansvarlig for området, får prisen for arbeidet med tilrettelegging av friluftslåven på Gramstad i Sandnes kommune, og innsatsen for å inkludere alle i friluftslivet. Prisen er på 50 000 kroner og et diplom, skriver Rogaland fylkeskommune i en pressemelding.

- Tusen takk for prisen. Dette forplikter. Vi er svært glade for anerkjennelsen denne prisen er. Det å gjøre friluftsområder tilgjengelig for flere er et satsingsområde for oss, og vi er i startgropen. Dette forplikter, sa en glad Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening, under utdelingen.

Årets prisvinner, Stavanger turistforening, satser på folkehelse og økt bynært friluftsliv. Dette er en bevisst endring for å inkludere alle i friluftslivet. Foreningen har arbeidet aktivt med tilrettelegging av området på Gramstad, og friluftslåven er et sentralt element i tilretteleggingen. Friluftsområdet brukes daglig av alle aldersgrupper med ulike funksjonsnivå.

Vinneren har samarbeidet med representanter for Blindeforbundet i Rogaland, Handicappede barns foreldreforening i Rogaland og Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne i Sandnes for å tilrettelegge et bynært friluftstilbud for flerbruksaktiviteter med vekt på universell utforming.

Friluftslåven på Gramstad ble åpnet for publikum i november 2016, og har stor betydning for innbyggerne i både Stavanger og Sandnes kommune. Turistforeningen har satset på et prosjekt som gagner alle i samfunnet, uavhengig av funksjonsnivå, og som skaper trivsel og kan løfte folkehelsen.

Tilgjengelighetsprisen er delt ut hvert år siden 2000. Kreativitet og nytenking for å oppnå universelt utforma tiltak/løsninger, med høy kvalitet og som er i bruk, er kriteriene som grunnlaget for Tilgjengelighetsprisen. Brukermedvirkning i utvikling av tiltaket/løsningen blir også vektlagt.

PRISUTDELING: Preben Falck, daglig leder i Stavanger Turistforening, under utdelingen. Foto: Rogaland fylkeskommune/Øyvind Nesvåg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...