Tina-saken skal etterforskes fra Sandnes politistasjon

BORE: Tina Jørgensen ble funnet drept her ved Bore kyrkje den 26. oktober 2000. Foto: Jærbladet/Politiet

En av Norges største krimgåter de siste to tiårene skal gjenåpnes og etterforskes videre fra Sandnes politistasjon.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2018 kl 07:06

Gjenåpningene skjer som følge av rapporten til Kripos sin egen Cold case-enhet. I den kritiserer de politiets håndtering av drapsmysteriet, og anbefaler dem å etterforske saken på nytt.

Informasjonsmedarbeider i politiet, Hilde Urdal, sier til Sandnesposten at det er for tidlig med detaljer til hvordan arbeidet skal løses.

– Hvem som kommer til å være i gruppen av etterforskere, og hvordan de blir organisert, er for tidlig å si noe om. Det eneste vi kan bekrefte er at Tina-saken skal etterforskes videre med base i Sandnes, sier Urdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BASE: Etterforskerne som skal gjennomgå Tina-saken og Kripos sine nye funn skal jobbe på Sandnes politistasjon.

Tror på oppklaring

Det er Espen Erdal som har ledet Kripos sitt arbeid. Han deltok også på pressekonferansen torsdag da politiet opplyste at saken gjenåpnes.

- Det er først nå, i løpet av det siste året, at hele saken har blitt gjennomgått på nytt med nye øyne. Vår gjennomgang har først og fremst dreiet seg om materialet som finnes i saken, men vi har også gjort enkelte begrensede undersøkelser, sier Cold case-sjef Espen Erdal.

Stavanger-kvinnen Tina Jørgensen ble drept i hjembyen natt til 24. september 2000. Liket ble funnet i en kum ved Bore kirke på Jæren over én måned etter drapet.

- Vi håper det er mulig å oppklare saken, selv etter 18 års ventetid. Det kan være mulig å få til, men jeg vil advare mot at forventningene skrus opp, sier Erdal.

Gjenåpnet to ganger tidligere

I oktober 2016, like etter at fire menn fra Lyngdal ble renvasket i saken, anmodet Sør-Vest politidistrikt den såkalte Cold case-enheten, om å gå gjennom saken med nye øyne.

Nøyaktig hvilke funn Kripos nå har gjort er uklart. Saken ble også gjenåpnet i 2013 og 2015. Nå blir det opp den nye gruppen etterforskere i Sandnes å finne ut om sporene kan lede til en oppklaring av drapet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...