Sandnesposten A/S

Sandnesposten

To glade "nonner" på Vatne

FELLESSKAP: Thea Kristin Reilstad (t.v) og Janne Brit Helland blir omtalt som "nonnene" på Vatne. De flyttet inn i Ungklosters bofellesskap i august. Foto: Aslak Ravndal

Brit Janne Helland (21) og Thea Kristin Reilstad (21) har valgt en annerledes vei enn mange jevnaldrende.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

VATNE: I stedet for et vanlig A4-liv har de valgt en vei som handler om hvilepuls i hverdagen, måltidsfelleskap, læring, bønn, stillhet og tjeneste. Helland og Reilstad flyttet inn i Ungkloster sin leilighet på Vatne i august. Det er et bofellesskap der man søker sammen i bønn, måltider og tjeneste, der man deler på det man har og lærer av hverandre.

– Grunnen til at vi gjør dette er fordi vi tror på en Gud som elsker oss og ønsker en relasjon med oss. Vi ønsker å søke å tjene Gud, sier Brit Janne Helland.

– I Ungkloster legges det til rette for at vi i felleskap kan hjelpe hverandre til å gå dypere i vår relasjon med Gud, sier Thea Kristin Reilstad.

Av andre i menigheten blir de ofte omtalt som "nonnene" på Vatne. 

– Det er bare noe vi tuller med. Vi er jo egentlig ikke nonner, sier en smilende Reilstad.

Forpliktelser

Ungkloster er et initiativ fra Ung Baptist, barne- og ungdomsorganisasjonen til Baptistene i Norge. Ungkloster har bofellesskap i Stavanger, Kristiansand og Sandnes. De som flytter inn har vært gjennom en søknadsprosess, og har noen forpliktelser å forholde seg til.

– Vi ber blant annet sammen fem ganger i uken, sier Reilstad om forpliktelsene.

– Vi har også tjeneste i menigheten hver uke, sier Helland, og legger til at forpliktelsene innebærer mye forskjellig.

(Saken fortsetter under bildet)

FORPLIKTELSER: Dette må Helland og Reilstad forholde seg til i tiden framover. De forpliktet seg i ti måneder i august. Foto: Aslak Ravndal

De får også mye besøk i leiligheten.

– Jeg har et ønske om å være til velsignelse for andre, sier Helland.

– Vi prøver å ha fokus på gjestfrihet, så om noen vil komme på besøk, så er de hjertelig velkommen til det, sier Reilstad.

Pastoren i Sandnes baptistmenighet har blant annet vært innom med familien på middag. Denne uken har også en gjeng med ungdommer på ledertrening vært på lunsj i leiligheten.

– Inviterer dere til julefeiring her da?

– Nei, det feirer vi hjemme med familiene våre, sier de begge.

Aktive i menigheten

Selv om de holder til i et "kloster" er de mye rundt om i nærmiljøet. De er begge studenter og er aktivt med i barne- og ungdomsarbeid i både menigheten og lokalmiljøet. 

– Jeg er ungdomspastor i baptistmenigheten i Sandnes. Der har vi aktiviteter tre-fire ganger i uken. Det er veldig sosialt, sier Helland.

– Jeg er ikke ungdomspastor, men jeg er med på mye av det som skjer. Blant annet de felles gudstjeneste for baptistmenighetene i Rogaland. I tillegg er jeg med på ungdomsleirer, sier Reilstad.

(Saken fortsetter under bildet)

PYNT: Midt i stua står en umalt talerstol. Den havnet der ved en tilfeldighet, men begge to synes det er en stilig dekorasjon. Foto: Aslak Ravndal

Hesteglade

Leiligheten ligger ved et småbruk på Vatne, hvor det også er en stall med to hester.

– Vi er mye ute i naturen med hest. Jeg har én av mine to hester stående i stallen her. I tillegg har de som eier bruket sin egen hest, sier Helland.

Ett av punktene i forpliktelsene til Helland og Reilstad er å finne hvile i løpet av uken. Én av måtene de gjør dette på er at de er ute i naturen, ofte med en hest eller to. Noe de begge synes er en god måte å finne hvilepulsen på i en ellers travel hverdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...