To konserter på 
to dager med to band

ENESTE GAUK: Torstein Kyllevik er eneste gauk i Det Pene Bæn.

I kveld spiller Torstein Kyllevik med Armar & Bein på Tribute. 
I morgen venter nytt utested, 
nytt band og ny plate.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

DAGENS GAUK: Fredag er det nemlig duket for releaseparty på Megleren øl- og vinstue i anledning Det Pene Bæns samle-CD «1980–2017».

– Hvordan har det vært å gjenoppleve og gjenopplive Det Pene Bæn?

– Det har bare vært helt fantastisk, rett og slett en stor opptur. Tre av medlemmene er ungdomskamerater som har spilt sammen i årevis, men på 1990-tallet kontaktet de meg i anledning en plate som skulle lages. For ett års tid siden fant de så ut at de ville prøve igjen, og nok en gang kontaktet de meg.

– Og da samleplaten «1980-2017» ble sluppet tidligere i vår fikk dere en femmer i en av stavangeravisene. Hvordan var det?

– Veldig kjekt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og det setter vi selvsagt stor pris på.

– I morgen blir det releasekonsert på Megleren. Hvordan blir det, og hvorfor har dere forresten ikke hatt plateslippet tidligere?

– Jeg gleder meg veldig til i morgen. Jeg håper selvsagt det kommer mye folk, og det ryktes heldigvis at det er solgt en del forhåndsbilletter. Releasekonserten ble utsatt til over sommeren, rett og slett fordi det passet seg slik. Nå er folk hjemme fra ferie.

– Det Pene Bæn så dagens lys i 1979, men du kom med senere. Hvordan ble du involvert i bandet?

– Si det, det er så vidt jeg husker. Tror det var Jarle Valle som hadde fått tips om meg. Jeg spilte jo i band den gangen også. Så ringte de vel, og dermed ble det slik.

– Blir det mye spilling framover?

– Det håper jeg. Nå blir det Megleren, senere skal vi til Egersund, og i oktober skal vi spille på Cementen i Stavanger. Jeg håper at det baller på seg, at folk ønsker å hyre bandet.

– Du er fra Lura. Hva liker du best med kommunen vår?

– Etter helgens store byfest er det fristende å si Langgata. Jeg spilte ved Lanternen på lørdag, og må si at det virkelig var et flott arrangement. Ellers liker jeg det gode lynnet i Sandnes, folkeligheten.

– Og hva liker du minst?

– Da må jeg ha betenkningstid. Ikke godt å svare på. Jeg har bodd i Stavanger noen år. Det var kanskje litt mer urbant der, men Sandnes er virkelig i ferd med å utvikle seg veldig bra.

– Hvis du fikk være ordfører i Sandnes for én dag, hva ville du gjort?

– Da ville jeg lagt bedre til rette for aktiviteter for unge som ikke driver med organisert idrett. Og så ville jeg forsøkt å gjøre det bedre for de eldre.

– Hvor går neste reise?

– Til Egersund den 22. september. Ingen store reiseplaner utenom det.

– Men kanskje turné med Det Pene Bæn?

– Det ser vi ikke vekk ifra. Det hadde vært veldig kjekt.

– Og til sist; må man være ekstra pen i beina for å spille i Det Pene Bæn?

– Det er en stor fordel å være pen i tøyet, men beina er ikke spesielt viktig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...